Trende kitap okudular

Güncelleme Tarihi:

Trende kitap okudular
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 12:46

Trende kitap okudular

Haberin Devamı

AYDIN'da Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla trende 60 öğrenci kitap okuyarak yolculuk yaptı.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü ile Efeler Cumhuriyet İlköğretim Okulu ortak bir çalışma yaptı. 60 öğrenciyle trende gerçekleşen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 60 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Aydın Tren Garı'na geldi. Ellerinde 'Trende kitap okuyoruz" dövizleriyle buluşan öğrenciler, bir süre treni beklerken durakta kitap okudu. Ardından öğretmenleri eşliğinde istasyondan trene binen öğrenciler, yolculuk boyunca da okuma etkinliğini sürdürdü. Öğrencilere, Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, TCDD Taşımacılık A.Ş. Bölge Koordinatörü Habil Emir ve öğretmenler de eşlik etti. Öğrenciler kitap okumayı çok sevdiklerini ve trende kitap okumaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

"FARKINDALIK OLUŞTURDUK"

Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, kitap okumanın önemli olduğunu belirterek, "TCDD İzmir Bölge Müdürlüğümüz ile ortaklaşa trende kitap okuyoruz etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte öğrenciler kitaplarını alarak trene bindi. Farklı bir deneyim ve farkındalık oluşturmaya çalıştık. Öğrencilerimizin boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmeleri, televizyon ve internet bağımlılığından kurtularak kitap okumanın ehemmiyetinin farkına varmaları, bireysel gelişimlerini sağlamaları amacıyla bu etkinliği yaptık. Aydın Valiliği olarak tüm kurumlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!