Traktör sektörü krizi fırsata dönüştürdü

Güncelleme Tarihi:

Traktör sektörü krizi fırsata dönüştürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

Avrupa Birliği’nde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve Arap Baharı nedeniyle daralan traktör sektöründeki firmalar, sorunsuz ülkelere daha fazla ihracat yaparak pazardaki daralmayı aşmayı bildi.

Haberin Devamı

“ARAP Baharı” olarak bilinen olaylar ve AB ülkelerinde yaşanan ekonomik durgunluk, birçok sektörde olduğu gibi traktör sektöründe de ihracatçı ülkeleri olumsuz etkiledi. Pazardaki daralmaya çare arayan firmalar, her türlü olumsuz duruma karşı daha fazla ihracat yaparak, krizi fırsata çevirmeyi başardı.

Ankara’dan dünyaya

Türk Traktör’ün Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Türk traktör sektörünün en eski firması olduklarını ve 5 kıtada 90 ülkeye traktör ihraç ettiklerini belirterek, ürünlerinin büyük çoğunluğunu Ankara’da bulunan fabrikalarında ürettiklerini söyledi.

“En belirgin özelliğimiz, kendi topraklarımızda ürettiğimiz traktörleri ihraç ederek, 90 ülkedeki çiftçilerin tarlasında Türk elinin değdiği traktörlerle tarımcılık yapılmasını sağlamamızdır” diyen Özdemir, Amerika başta olmak üzere, Kanada, AB ve Ortadoğu ülkelerinin bulunduğu 5 kıtaya ihracat yaptıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Karımızı bile arttırdık

Son dönemde bazı Ortadoğu ülkelerinde yaşanan olaylar ve AB ülkelerinde yaşanan ekonomik krizler ile siyasi gelişmelerin insanların psikolojisinin yanı sıra satın almalarını da etkilediğine işaret eden Özdemir, şöyle devam etti:

“Bu olaylar iç piyasada daralmaya neden oldu ancak biz buna daha fazla ihraç yapmak gibi bir çare bulduk. Diğer ülkelerde yaptığımız çalışmalarla, bu daralmayı ihracatla kapattık. Yılın ilk yarısındaki ihracatımız geçen yılın ilk dönemine göre yüzde 138 büyüdü. Bu nedenle bu olaylardan çok fazla etkilenmedik. Hatta krizi fırsata çevirerek, karımızı bile arttırdık. Bundan sonra da ihracatı artıracak çalışmalara devam edeceğiz. Ayrıca çiftçilerimizin de ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak, kar ve verimini arttıracak traktör ve ekipmanları üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Özdemir, pazardaki liderliklerini devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!