Trafolara seçim koruması

Güncelleme Tarihi:

Trafolara seçim koruması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 01:11

Ankara Valiliği’nin gerçekleştirdiği, Genel Seçimler’de alınacak tedbirlerin görüşüldüğü Seçim Koordinasyon Toplantısı’ndan trafolara koruma kararı çıktı. Vali Mehmet Kılıçlar, “7 Haziran’da enerji nakil hatları ve trafoların korunması gerekmektedir” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek Genel Seçimler’de il genelinde alınacak güvenlik tedbirlerini görüşmek üzere ‘Seçim Koordinasyon Toplantısı’ düzenledi. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar seçim güvenliği ile bağlantılı alınacak tedbirlerin önemli olduğunu belirterek, “Enerji akımının kesintisiz sağlanması, il ve ilçe seçim kurulları ile sandık alanları ve çevresinde aydınlatmalar ve jeneratör desteğinde bulunulması, enerji nakil hatlarının ve trafoların korunması gerekmektedir” dedi.

BEDAŞ, ASKİ VE BAŞKENT GAZ YETKİLİLERİ DE KATILDI

Seçim güvenliği toplantısına İl Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Ramazan Kaya, Vali Yardımcıları Nihat Nalbant ve Kemal Karadağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Başkent Doğalgaz Genel Müdürü, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Ulaşım, Zabıta Daire Başkanları, Jandarma ve Emniyet yetkilileri, Türk Telekom Bölge Müdürü, Başkent Edaş Bölge Müdürü ile ilgili diğer kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.
Seçim öncesi, seçim sırasında ve seçim sonrasında alınan ve alınacak güvenlik tedbirleri yanında enerji, iletişim, doğalgaz, sağlık, ulaştırma, itfaiye ve benzeri alanlarda da seçim güvenliği ile bağlantılı alınacak tedbirlerin de önemli olduğunu ifade eden Vali Kılıçlar, 7 Haziran’daki seçimlerde Ankara genelinde alınacak tedbirleri şöyle sıraladı:

SANDIKLARA JENERATÖR DESTEĞİ

Haberin Devamı

Enerji akımının kesintisiz sağlanacak, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile sandık alanları ve çevresinde aydınlatmalar ve jeneratör desteğinde bulunulacak, enerji nakil hatlarının ve trafoların korunacak.
Haberleşmenin kesintisiz sağlanarak baz istasyonlarında güvenlik önlemleri artırılacak.
İhtiyaç durumunda GSM şirketleri tarafından ilave baz istasyonları kurulacak.
Hastane acil servislerinin takviye edilerek gerekli tedbirlerin alınacak.
Belediyelerin görev alanına giren itfaiye, ulaşım vesSu hizmetlerinin aksatılmaması için gerekli tedbirler alınacak.
Toplu taşım araçlarının güvenlik birimleri ile koordine edilerek seçim günü daha erken saatte hizmet vermeye başlanacak.
Seçim günü her birim kendi bünyesinde kriz merkezleri kurarak 24 saat esasına göre görev yaparak personel planlamalarını yapacak, kriz merkezleri iletişim bilgileri Valilik, Emniyet ve Jandarmaya bildirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!