Trafo renklendirme yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Trafo renklendirme yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2016 14:00

Trafo renklendirme yarışması sonuçlandı

Haberin Devamı

BALIKESİR'de Karesi Belediyesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde başlatılan 'Trafo Renklendirme Yarışması' sonuçlanırken, birincilik 'Minyonlar Firarda' adlı çalışmasıyla Dilara Kanpara ve İbrahim Baştürk'ün oldu.
Balıkesir'de Karesi Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve işbirliğinde başlatılan 'Trafo Renklendirme Yarışması' sonuçlandı. Yarışmaya katılan öğrenciler şehrin 10 noktasında bulunan trofalara, Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Sarı Kız, Karesi Beyi, saat kulesi, şadırvan ve tren garı gibi motiflerin yanı sıra günümüz çizgi film kahramanlarını üç boyutlu olarak resmetti. Yarışmada Dilara Kanpara ve İbrahim Baştürk 'Minyonlar Firarda' çalışması ile birinciliğe ve 2 bin liralık ödüle değer bulundu. Esma Baydumar ve Kübra Akburak 'Mazideki Balıkesir'le ikinci, Göker Özkemer ve Mustafa Yurduer 'Balıkesir Kolajı' ile üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülü ise 'Hatırat' adlı çalışmasıyla Emre Geçer ve Gürkan Güneş'e verildi.
"SANAT SOKAKTA GÜZEL"
Dereceye giren öğrenciler Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen'in de katıldığı törenle ödüllendirildi. Öğrencilerle tek tek tanışarak, trafo boyama süreçleri hakkında bilgiler alan Başkan Yılmaz, "Sayenizde kentimizdeki birçok trafo birer sanat eserine dönüştü. Sanatı sokakla ve halkımızla buluşturduk. Vatandaşlarımızın da bu eserleri benimseyerek sahip çıkacaklarına ve özenle koruyacaklarına eminim" dedi.
"Sanat sokakta güzel" diyen Yılmaz, belediye olarak 'renkli sokaklar, mutlu hayatlar' anlayışıyla hareket ettiklerini, sokakların gri görüntüsünü renklendirerek, vatandaşlara huzur ve mutluluk sağlayan ortamlar oluşturmak için çalıştıklarını vurguladı.
Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!