Trafik kültürümüz yok

Güncelleme Tarihi:

Trafik kültürümüz yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 13:53

MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Trafik Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi İl Başkanı Fatih Çetinkaya tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

Ortaya çıkan bilgilerin önemine değinen Çetinkaya, “Trafik kültürümüzün olmadığı acı gerçeğiyle yüzleştik. Trafikte caydırıcı, engelleyici ve cezalandırıcı yöntemlerin daha etkin kullanılması gerekiyor. Kamuoyunun dikkatini çekmek adına ödüllendirici yöntemler de uygulanmalı. Örneğin 10 ya da 20 yıl kaza yapmamış ve ceza almamış sürücüler ödüllendirilmeli. Avrupa'da kural ihlallerinde büyük cezalar var. Trafik çok önemseniyor. Maalesef ülkemizde önlemler caydırıcı değil.

‘TOPLU TAŞIMA KANUNSUZ’

Minibüs ve özel halk otobüslerinin sık kullanıldığı ülkemizde bununla ilgili kanun olmaması büyük bir eksiklik. Toplu taşıma araçlarının konforsuz oluşu bir başka sıkıntı. Bu araçlarla yapılan yolculuklarda yaşanan sorunlar, özel araç sayısının artışını teşvik ediyor. Bu da trafikte keşmekeşe yol açıyor. Raylı sistemle daha kısa sürede daha konforlu bir ulaşım mümkünken her nedense bu yönde yatırım yapılmıyor. Ankara’da yaya önceliği unutuldu. Ankara hafif raylı sisteme geçememenin oluşturduğu tahribatı her geçen gün daha da ağır hissetmeye başladı. Ayrıca sürekli konut üzerinden yapılan politikalarda trafik dikkate alınmıyor. Büyük alışveriş merkezleri de büyük trafik külfeti getiriyor. Kentsel dönüşümün yeterli yapılmaması otopark sorununu çözemediği gibi her geçen gün de kördüğüm haline getiriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!