Trafiğe hibe ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’

Güncelleme Tarihi:

Trafiğe hibe ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 13:34

Trafiğe hibe ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ hediye edildi.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından emniyet kemerinin önemini gösteren ve eğitimlerde kullanılmak üzere hibe edilen ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nın devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, Trafik Hizmetlerinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Kavaklı, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Deniz Ünsal ve  Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kenan Tektemur katıldı.
Törende konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı Tektemur trafik kaza istatistiklerine bakıldığında emniyet kemeri takmanın öneminin açıkça ortada olduğunu belirterek, "Emniyet kemerinin önemini simüle etmek suretiyle farkındalığı artırmak üzere düzenlenmiş bu aracın Trafik Denetleme Şube’since de eğitim maksatlı kullanılmasının daha yararlı olacağını düşündük ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın da onayıyla bu aracı eğitimlerde kullanılmak üzere Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne takdim ediyoruz. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur. Bu konuda farkındalığı yaratacak eğitimlerin verilmesinde son derece önemlidir" dedi.
Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Deniz Ünsal ise Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, Mersin’de emniyet kemeri takma alışkanlığını artırmak ve bilgilendirmenin dışında bunu da yaşatmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Bu araç emniyet kemerinin önemini yaşatarak anlatma adına gerçekten Türkiye çapında çok nadir illerde kullanılıyor ve güzel bir eğitim aracı. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız kendi envanterine geçen yıl trafik haftasında bu aracı almıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz çok özverili, anlayışlı ve yardımcı oldu. Bu aracı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze hibe ettiler. Bizler de bu aracı Forum AVM gibi halkı yoğu olduğu yerlerde, okullarda emniyet kemeri takmanın önemini göstereceğiz. Mersin’in her tarafına ulaşacağız ve 10 bin gibi bir hedefimiz var" diye konuştu.
Emniyet kemerinin ve trafik kurallarının önemine vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen törende simülasyon aracının tanıtımı yapılarak, trafikte bilinçli hareket etmenin hayat kurtarabileceğine dikkat çekildi. Emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekmek amacıyla, farkındalık yaratmak anlamında tasarlanan simülasyon aracı ile sistem gereği uzaktan kumada ile havada takla atan araç sayesinde emniyet kemerinin ne kadar hayati bir önem taşıdığı uygulamalı olarak gösterildi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılı içerisinde yaptırılarak hibe yolu ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki araç sürücülerine, şehir içi toplu taşıma araç sürücülerine, servis şoförlerine ve sürücü adaylarına 2018 yılında eğitim verilmesi planlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!