Trabzonspor 3 puan peşinde

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 3 puan peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 11:23

Trabzonspor 3 puan peşinde

Haberin Devamı

Tolga SAĞLAM / TRABZON, (DHA)- SPOR Toto Süper Lig’de Avrupa Kupaları’na katılma mücadelesi veren Trabzonspor, yarın deplasmanda konuk olacağı Adanaspor karşısından galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.
Ligde son 2 maçını kazanamayınca Avrupa Kupaları’na katılma yolunda önemli fırsatları değerlendiremeyen Trabzonspor, yarın Adanaspor’la karşılaşacak. Ligde 52 puanla 4’üncü sırada bulunan Galatasaray’ın 4 puan gerisinde 5’inci sırada yer alan bordo mavililer, lig sonuncusu Adanaspor’u mağlup ederek Avrupa umudunu son haftalara taşımaya çalışacak. 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak olan mücadelede hakem Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak.
ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Ersun Yanal, defansta Uğur Demirok’un kart cezalısı olması nedeniyle Adanaspor karşılaşmasında savunmada zorunlu değişikliğe gidecek. Deneyimli teknik adamın Uğur'un yokluğunda savunmada Medjani'ye forma vermesi bekleniyor. Yanal'ın ayrıca Kayserispor maçında sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan ve tedavisinin ardından takıma dönen Okay Yokuşlu’ya da bu maçta şans tanıyabileceği kaydedildi.
ADANASPOR İLE 38’İNCİ RANDEVU
Trabzonspor ile Adanaspor, 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynayacakları maçla birlikte ligde 38’inci defa karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 37 lig karşılaşmasında Trabzonspor’un 24, Adanaspor’un 5 galibiyeti bulunuyor. 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 62 gol attı, kalesinde 23 gol gördü.
11 MAÇTIR KAYBETMİYOR
Bu arada Trabzonspor, ligde Adanaspor ile deplasmanda oynadığı son 11 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Son olarak 8 Mart 1981’de Adana’da oynanan karşılaşmayı 1-0 kaybeden bordo mavililer, o tarihten sonraki 11 maçta 10 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Trabzonspor, Adanaspor ile lig ve kupada oynadığı son 9 maçta 8 galibiyet alırken 1 maç berabere sonuçlandı. Bordo mavililer Adanaspor’a en son 28 Ocak 2000 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan lig karşılaşmasında 1-0 mağlup olmuştu.
5 FUTBOLCU KART SINIRINDA
Deplasmanda Adanaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında yer alıyor. Bordo mavili takımda 3’er sarı kartı bulunan Mustafa, Aytaç, Onazi, Bero ile Rodallega, yarın oynanacak karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve ligin 32’inci haftasındaki Medipol Başakşehir maçında görev yapamayacak.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!