Trabzonspor 21 gün sonra yeni stadında

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 21 gün sonra yeni stadında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 12:40

Trabzonspor 21 gün sonra yeni stadında

Haberin Devamı

Tolga SAĞLAM / TRABZON, (DHA)- TRABZONSPOR’un yapımı devam eden yeni stadı Akyazı’da çalışmaların 10 Kasım’da tamamlanıp ardından test aşamasına geçileceği açıklandı. Stadın 21 Kasım’da oynanacak Antalyaspor maçına yetiştirilmesinin planlandığı bildirildi.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Türkiye’nin deniz yüzeyinde dolgu yapılarak inşa ettiği ilk stadyumu olma özelliğine sahip Akyazı’da çalışmalarda son aşamaya gelindi. Deniz dolgu işleminin tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013 tarihinde temeli atılan Akyazı Stadı’nda çalışmaların 10 Kasım’da tamamlanıp ardından test aşamasına geçilecek. 21 Kasım 2016 tarihinde Spor Toto Süper Lig’in 11’inci haftasındaki Trabzonspor-Antalyaspor maçının ise Akyazı Stadı’nda oynanması hedefleniyor.
ÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Akyazı Stadı’nda geride kalan haftada yapılan deneme aşaması sonrası dün başlayan saha zemininin çimlendirme çalışmaları da devam ediyor. İtalya’dan 28 Tır'la 3 bin metrekare çim getirildi. 5300 metrekare çimin de perşembe günü Trabzon’a ulaşması bekleniyor. Çim serme işleminin hafta sonu tamamlanacağı, 2 günlük beklemenin ardından hibrit çim çalışmalarına başlanacağı ve bu aşamanın da 10 gün içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.
ÇATI SON AŞAMADA
Stadın çatı bölümünün de büyük oranda tamamlandığı belirtildi. 14 adet geçici destek kulelerinin 7’sinin söküldüğü, kalan 7 kulenin sökümünün ise 10 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Ayrıca membran montajlarının büyük bölümünün yapıldığı, kalan 3 membranın montajının ise 10 gün içerisinde tamamlanacağı açıklandı. 
Akyazı Stadyumu’nun çatısı, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip ve ‘akıllı çatı’ olarak bilinen ‘Smart Roof’ sistemiyle inşa edildi. Stadyumun çatısının 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme özelliğine sahip olacağı da belirtildi.
SES SİSTEMİ VE IŞIKLANDIRMA DENENDİ
Bu arada Akyazı Stadyumu’nda ışıklandırma ve ses sistemi test edilmeye başlandı. Özellikle ses sisteminin denenme sırasında stat hoparlörlerinden Şampiyonlar Ligi müziğinin yanı sıra Trabzonspor marşı ve yöreye öz horon müziği çalarken, bu sırada bazı çalışanların kısa süre horon oynadıkları görüldü.
EK TESİSLER TAMAMLANIYOR
Akyazı Spor Kompleksi’nin 428 bin metre kare alanı kapsadığı, bunun 135 bin metre karesinin ise yeşil alan olduğu belirtildi. Komplekste 2’si suni, 5’i çim toplam 7 futbol sahası bulunuyor. Bunlardan 3’ünün hazır hale getirildiği, 4’ünün ise tamamlanma aşamasında olduğu kaydedildi. Ayrıca takımın kalacağı kamp tesislerinin de tamamladığı bildirildi.
YEREL GAZETELERDEN YANAL’A ELEŞTİRİ
Yerel gazeteler, Süper Lig’in 9’uncu haftasında Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor’un teknik direktör Ersunu Yanal’ı eleştirdi. Taka Gazetesi, "Yanal hediye etti", "Bordo mavili teknik adam izledi, Karaman ders verdi" başlıklarını kullandı. İlkhaber Gazetesi, "Yanal uykuya kaldı, Rize puanı kaptı", "Karadeniz derbisinde kazanan çıkmadı" ifadelerine yer verdi. Ekspres Gazetesi, "Bir var bir yok!", "Trabzonspor iyi ki Galatasaray’ı yendi…" yorumunda bulundu. Günebakış Gazetesi, "Trabzon kaçtı, Rize yakaladı!", "4 golün atıldığı Karadeniz derbisinde puanlar paylaşıldı" ifadelerini kullandı. Karadeniz Gazetesi, "Komşuda pişti, Rize’ye de düştü!", "Trabzonspor iki kez öne geçtiği maçta Kweuke’yi durduramadı" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Sonnokta Gazetesi, "Vurdi vurdi vurildi!", "İki kez öne geçen Trabzonspor Kweuke’yi durduramayınca Rizespor’u mağlup edemedi" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!