Trabzon’da kadın derneklerine hibe desteği

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da kadın derneklerine hibe desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 16:52

Trabzon’da kadın derneklerine hibe desteği

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA) – SABANCI Vakfı Hibe Programları desteğiyle yürütülen, ve kadınlara yönelik faaliyet sürdüren kadın sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği sağlanmasını  amaçlayan, 'Yerelde Sivil Toplumun Desteklenmesi-Nar Modeli' projesi, pilot il seçilen Trabzon'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Kadın alanında çalışan ve hibe programlarına erişimi olmayan yerel sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi, güçlendirilmesi ve kurumlararası işbirliğinin teşvik edilmesini amaçlayan, ‘Yerelde Sivil Toplumun Desteklenmesi-Nar Modeli’ projesinin tanıtımı için Zorlu Otel'de toplantı düzenlendi. Sabancı Vakfı Hibe Programları desteğiyle hazırlanan projenin tanıtım toplantısına Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Kalaycı, Yaşam Kadın Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurper Gürdal ile projelerine hibe desteği sağlanan kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

4 STK’YA 48 BİN LİRA HİBE

Proje hakkında konuşan Yaşam Kadın Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurper Gürdal, Sabancı Vakfı Toplumsal Hibe Programı'ndan alınan hibenin dağıtılmasıyla  kadın alanında çalışan yerel sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi, güçlendirilmesi ve kurumlar arası işbirliğinin teşvik edilmesine katkı verileceğini söyledi. Gürdal, "Projeleri onaylanan 4 derneğe toplam 48 bin lira hibe sağlanacak. Mikro projelerde eğitim, şiddet, istihdam ve kentsel hizmetler konuları ele alınarak toplumda farkındalık sağlanacak. Bu projeye pilot il olarak Trabzon’da başlanacak olması arkadaşlarımızı oldukça heyecanlandırıyor. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt ise, kadınların yaşadığı  sorunlarının giderilmesi için mücadele edilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Kadın sorunlarına ilişkin konuşuyoruz. Bu dezavantajlı durumu ortadan kaldırmak gerekir. Bunun için de özverili çalışmalar yapıyoruz. Bu gün yürütülen çalışmada bir anlamda bunun yansımasıdır. Kadının siyasetteki yerini daha üst seviyelere çıkarmak, kadın temsili ve istihdamını daha da yukarıya taşımak ve kadına yönelik şiddeti sıfırlamak için kadınlarımızla, erkeklerimizle, kurumlarımızla, kuruluşlarımızla ve derneklerimizle hep birlikte mücadele edeceğiz.”

Hibe almaya hak kazanan Ev Eksenli Çalışan Emek Sensin Kadın Derneği, Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği, Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği ile Türk Anneler Derneği temsilcileri de projelerini tanıtarak toplumda farkındalık oluşturacaklarını dile getirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!