Trabzon'da içme suyu sorunu kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda içme suyu sorunu kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 11:09

Trabzon'da içme suyu sorunu kalmayacak

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) – Trabzon İçmesuyu Projesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre yapımı süren tesis 147 milyon 732 bin liraya mal olacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından  başlatılan Trabzon İçme suyu Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Trabzon İçmesuyu İsale Hattı’nda, Atasu Barajı’ndan yılda alınacak olan 73 milyon metreküp suyun arıtma tesisi ve içme suyu depolarına ulaştırılması için 91,5 kilometre uzunluğunda isale hattı, 14 adet içme suyu deposu, 8 adet terfi merkezi ile sanat yapıları inşa edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve maliyeti 147 milyon 732 bin lira olan proje ile Trabzon’da içme suyu sorunu kalmayacağını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Trabzon’da yılda 73 milyon metreküp kapasiteli, son derece modern bir arıtma tesisi inşa edeceğiz. Projenin tamamlanması ile birlikte Trabzon önemli bir yatırım daha kazanmış olacak, önemli bir sorun daha çözüme kavuşturulacak” ifadelerine yer verdi. 

2003 yılından bugüne kadar DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon’da 2 adet içme suyu tesisi inşa edildiğini kaydeden Bakan Eroğlu, “Hizmete aldığımız bu tesislerle 315 bin kişi için yılda 60,23 milyon metreküp içme suyu sağlıyoruz. 2019 yılı sonuna kadar 2 adet içme suyu tesisi daha tamamlanacak ve 580 bin kişi için yılda 16 milyon metreküp içme suyu sağlanacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!