Torpil ricacısı sahte sicilci

Güncelleme Tarihi:

Torpil ricacısı sahte sicilci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2008 00:00

Dışişleri mensubu Vahit Özdemir, Cumhurbaşkanı Gül’e yakın bir AKP milletvekilinden torpil rica etmesiyle gündeme gelen aynı bakanlığın bürokratı Cem Kahyaoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Cem Kahyaoğlu, Özdemir hakkında sahte evrakla sicil düzenlemiş, bu sicil İdari Mahkeme’ce iptal edilmişti.

DIŞİŞLERİ Bakanlığı bürokratlarından Vahit Özdemir, kendisine "yetkileri olmadığı" halde sahte evrak düzenleyerek sicil notu verdikleri idari yargı kararlarıyla da belirlenen, Büyükelçi Hasan Servet Öktem, Hasan Aşan ve Cumhurbaşkanı Gül’e yakın bir AKP milletvekilinden tayini için torpil rica etmesiyle gündeme gelen Cem Kahyaoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Vahit Özdemir, şikáyet dilekçesinde hakkında "sahte sicil" düzenledikleri yargı kararıyla kesinleşen Türkiye’nin eski Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem, Dışişleri Bakanlığı Balkan Ülkeleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Aşan ve AB Genel Sekreterliği Siyasi İşler Dairesi Başkanı Cem Kahyaoğlu’nun gereken cezaya çarptırılmasını talep etti.

HAKARET ETTİLER Özdemir, dilekçesinde, adı geçen büyükelçilerin eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ile eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’ün danışmanlığını yaptığı dönemlerde, her iki bakanın da kendisi hakkında verdiği sicil notları bulunmasına rağmen, sahte evrak düzenleyerek hakkında sicil notu veren diplomatların, evrakta sahtecilik yaptıklarının idari yargı kararlarıyla da kesinleştiğini savundu. Özdemir, suç duyurusuna ilişkin dilekçesinde, diplomatların kendisi hakkındaki sicil dosyasında "tehlikeli, sinsi" gibi nitelemeler yaparak, hakaret ettiklerini de belirtti. Adı geçen bürokratların sahte sicil notu verdiklerine ilişkin yargı kararı bulunduğunu belirten Özdemir, buna rağmen Dışişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermediğini belirtti.

ZAMANAŞIMINA RET Vahit Özdemir, 2000 ve 2001 yılına ait sicil raporunun "yetkisiz kişilerce ve usulsüz olarak doldurulduğu" ve Dışişleri Bakanlığı bürokratlarının düzenlediği sicilin iptali için Ankara 8’inci İdare Mahkemesi’ne başvurmuş, 8’inci İdare Mahkemesi de, 21 Şubat 2006 tarihli kararında Özdemir lehine karar vermişti. İdare Mahkemesi’nin kararı üzerine Dışişleri Bakanlığı, suçun zamanaşımına uğradığını belirterek yürütmeyi durdurma istemiyle Danıştay’a başvurmuş, talep Danıştay’ca reddedilmişti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A YAKIN Özdemir, AKP’nin kuruluş aşamasında Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla biliniyor. AKP kurulmadan önce Erdoğan’ın yabancı büyükelçilerle yaptığı yemekli toplantılarda Özdemir’in ismi de geçmişti. Vahit Özdemir, 3 Kasım 2002 milletvekili seçimleri için AKP Ankara 2. Bölge aday adayı da olmuştu. Başbakan Erdoğan, Özdemir’in oğlu Uğur’un da kirveliğini yapmıştı.

Strasbourg’a tayin istemişti
/images/100/0x0/55ea2cc7f018fbb8f86fad71


AB Genel Sekreterliği Siyasi İşler Dairesi Başkanı Cem Kahyaoğlu, Fransa Büyükelçisi’nin 28 Kasım çarşamba akşamı düzenlediği tanışma kokteylinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çok yakın bir AKP milletvekilinin yanına giderek, kendisine torpil yapılmasını istemişti. Haber Hürriyet’te manşet olmuştu. Kahyaoğlu, milletvekiline herkesi şaşırtan şu sözleri söylemişti: "Efendim tayin dönemim geldi. İnşallah Strasbourg’a giderim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Daha önce büyük bir merkezde üçüncü isimdim, şimdi küçük bir merkezde ikinci isim olmak istemiyorum. Abdullah Bey’e (Cumhurbaşkanı Gül) de iletirsiniz değil mi efendim?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!