Torbalılı şehidin ismi meydanda ölümsüzleşecek

Güncelleme Tarihi:

Torbalılı şehidin ismi meydanda ölümsüzleşecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 11:59

Torbalılı şehidin ismi meydanda ölümsüzleşecek

Haberin Devamı

TORBALI Belediyesi meclis toplantısında, Torbalılı Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar'ın isminin, ailesinin yaşadığı kırsal Karaot Mahallesi'nde yapımı süren meydana verilmesi kararı alındı.

Torbalı Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla, geçen yıl Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Torbalılı şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar'ın isminin, ailesinin yaşadığı Karaot Mahallesi'nde, belediye tarafından yapımı devam eden meydana verilmesi kararı alındı. Halkın talebi ile belediye meclisine dilekçe veren muhtar Hüseyin Önder, Karaot şehidi Harun Şenözüar'ın isminin kendi köyünde yaşatılmasını istediğini belirtti. Belediye meclisi bu dilekçeye oybirliği ile kabul oyu verdi.

Torbalı'nın bütün şehitlerine sahip çıktığını belirten Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, "İnşa ettiğimiz hemen her eserimize bir şehidimizin ismini vererek ölümsüzleştiriyoruz. Bu davranışımız milli ve manevi duyguları yüksek olan hemşerilerimizden de büyük destek ve takdir görüyor. Bu anlamda belediye meclisimizde aldığımız karar ile geçtiğimiz yıl hain bir terör saldırında şehit düşen Harun Şenözüar kardeşimizin ismini kendi köyü olan Karaot'ta yapımı belediyemiz tarafından sürdürülen meydana verme kararı aldık. Bu karara destek veren belediye meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye meclisinde alınan diğer kararla, ilçedeki 51 cadde ve sokak ticari alan oldu. Başkan Görmez, "Mevcutta bu alanlarda zaten ticari imar uygulamamız mevcuttu. Ancak yeni yayınlanan yönetmelik gereği bu uygulamayı meclis kararına bağlamamız gerekiyordu. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli prosedürü yerine getirdik" dedi.

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!