Torbalı'daki engelli çocuklara diş taraması

Güncelleme Tarihi:

Torbalıdaki engelli çocuklara diş taraması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 16:22

Torbalı'daki engelli çocuklara diş taraması

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı ilçesinde diş muayenesi yapılan engelli çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtılarak fırçalama eğitimi verildi.
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ege Üniversitesi, Torbalı Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile Torbalı Kültür Merkezi'nde engelli çocuklara diş muayenesi ve tedavisi yapıldı. Ege Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve ekibinin 3 gün boyunca sürdüreceği muayene ve tedavi çalışmalarının ilk gününde, İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatma Alpay, Torbalı İlçe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Park, Torbalı Kültür Merkezi Sorumlusu Sıdıka Aksu, Torbalı Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Torbalı Engelliler Meclisi Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı Danışmanı Nuri Gülercen ve Torbalı Kent Konseyi Genel Sekreteri Yüksel Ayaya yer aldı.
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün 2 ağız diş sağlığı tarama aracı ile destek verdiği çalışmada muayenesi yapılan çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtılarak diş fırçalama eğitimi verildi.
Gönüllü ekibin bugün (pazartesi) 80 kişinin muayene ve tedavisini gerçekleştirdiği taramalar kapsamında ikinci gün 110, üçüncü gün ise 120 olmak üzere toplam 310 çocuk kontrol edilecek.

TORBALI (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!