Torbalı Belediyesi'nden eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Torbalı Belediyesinden eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 10:47

Torbalı Belediyesi'nden eğitime destek

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı Belediyesi, ilçedeki özel eğitim sınıflarının eksikliklerini tamamlıyor.

İlçedeki özel eğitim sınıflarında sıra ve masa eksiği olduğu bilgisini alan Torbalı Belediyesi, kısa süre içinde harekete geçerek özel eğitim sınıflarının eksikliklerini giderdi. Belediye, ilçedeki 8 okulun özel eğitim sınıflarının masa ve sıra eksikliklerini kendi öz kaynaklarından tedarik etti. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sınıflarındaki mobilyaları yenilenen çocukların sevinçlerine ortak oldu. Torbalı Belediyesi, geçen sene ilçede yeni okulların yapılması için Milli Eğitim'e 50 bin metrekare arsa bağışında bulunmuştu. Belediye bünyesinde kurulan Torbalı Eğitim Vakfı'nın ise yüzlerce üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdiği belirtildi.

Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, ilçe nüfusunun son 4 yılda 40-45 bin dolayında arttığını Torbalı'nın her alanda bölgenin en çok büyüyen, gelişen ilçesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Önceliğimiz sağlık ve eğitim diyerek yola çıktık. Yeni ve modern devlet hastanemiz başta olmak üzere sağlık alanında çok önemli yatırımlar hayata geçti. Eğitimde 20'nin üzerinde yeni okul inşaatının başlamasına öncülük ettik. Bunun için geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na 50 bin metrekare arsa bağışladık.  Okullarımızın tamamına yakının çevre düzenlemesi ve araç, gereç eksiklikleriyle yakından ilgileniyorum. Halı ve basketbol sahaları yapıyoruz. Belediye Kültür Merkezi'mizde bu anlamda önemli bir işlev yerine getiriyor. Öte yandan, Ayrancılar'da gençlik merkezi inşaatımız devam ediyor. İlçemizde 35 bin dolayında ilk, orta öğretim ve lise döneminde öğrencimiz var."

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!