Torbalı Ata'sını özlemle andı

Güncelleme Tarihi:

Torbalı Atasını özlemle andı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 16:55

Torbalı Ata'sını özlemle andı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde İzmir'in Torbalı ilçesinde tören ve bir dizi etkinlikle anıldı.
Torbalı'da ilk tören saat 9.00'da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçedeki bürokrasi kadrolarının tam kadro hazır bulunduğu törende Atatürk anıtı önüne; Kaymakamlık, Torbalı Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri bırakıldı. Atatürk'ü anma etkinliği Belediye Kültür Merkezi Konferans salonunda devam etti. Torbalı'nın tüm okullarından gelen öğrenciler burada düzenlenen programla Ulu Önder'i bir kere daha saygıyla yad etti. Törene, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ramazan Erdoğan, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Törende Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına şiirler okundu, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
BAŞKAN GÖRMEZ'İN MESAJI
AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tören sonrası yaptığı açıklamada Atatürk'ü anarken, Kurtuluş Savaşı yıllarında verdiği askeri ve siyasi mücadelenin, sahip olduğu öngörünün genç kuşaklar tarafından iyi bilinmesi gerektiğini belirtip, "93 yıl önce Cumhuriyet'in temelleri atılırken tıpkı bugün emperyalist ülkelerce bize dayatılan bir Ortadoğu Projesi vardı. Ekonomik, sosyal, askeri açıdan tamamen kendilerine bağımlı, dar alana sıkıştırılmış, Müslüman ülkelerden izole edilmiş, yalnızlığa mahkum bir Türkiye dayatmaları vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk iç ve dış baskılara, ağır sağlık sorunlarına rağmen direndi. Başta Hatay meselesi olmak üzere her metrekaresine şehit kanı düşmüş vatan toprağındaki vatandaşlarının bağımsızlığı için olağanüstü diplomatik, askeri başarılara imza atmıştır. 93 yıl önce bize dayatılan, bizden istenilen ne ise, bugün de bunun farklı versiyonuyla toplumumuzun sosyal, kültürel, ahlaki, inanç genleriyle oynamaya, bizi çatıştırmaya, bölüştürmeye, ayrıştırmaya çalışmaktadırlar. Bu kirli projeyi hiç rafa kaldırmadılar. Ancak şunu hatırlatmalıyız ki bu kutsal topraklar tarihin akışını değiştiren, dik duran liderlerin ana vatanıdır" diye konuştu.
TORBALI (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!