Toprak, ateş ve teknolojiyi birleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Toprak, ateş ve teknolojiyi birleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 00:00

Çanakkale’de 1992’den bu yana faaliyetini sürdüren Pera Seramik büyümeye devam ediyor. Genel Müdür Selçuk Tülek ile sektörü ve Pera Seramik’in başarısını konuştuk.

Pera Seramik nasıl kuruldu?

Æ 1992 yılında İnegöl’de seramik bordür üretmek üzere kuruldu. Önce diğer fabrikalardan duvar karoları alınarak bordür üretiliyordu. 1997’de Çanakkale Çan’ın Etili Köyü’nde yapılan tesisin yatırımı tamamlanınca firma İnegöl’den taşındı. Yeni tesiste, bordürün yanında duvar karosu ve dekor üretimine de başlandı. 2005’te ise porselen havuz aksesuarları da üretmeye başladık.

Pera Seramik bugün 20 bin metrekare açık, 10 bin metrekare kapalı çalışma alanına ulaştı.

1992’de üretimine ayda 20 bin adet bordürle başlayan Pera Seramik, babam İsmail Tülek’in önderliğinde, toplam 124 çalışanımız ile 2006 itibariyle ortalama ayda 135 bin metre kare fayans, 300 bin bordür-dekor ve 20 bin havuz aksesuarı üretim kapasitesine ulaştı.

Pera Seramik, kalite ve teknoloji konusunda ne durumda?

Æ ISO 9001:2000 Kalite Sistem, CE Marking ve TS EN 14411 belgeleri olan olan fabrikamızda son teknoloji ile üretilen ürünlerimizi laboratuvarda sıkı bir kontrolden geçirerek piyasaya sürüyoruz. Uluslararası pazardaki en büyük hedefimiz en kaliteli ürünü en iyi hizmetle piyasaya ulaştırabilmektir.

Pera Seramik olarak bünyemizde bulunan ve ürün geliştirmede kullanılan bilgisayar destekli teknoloji sayesinde hem yüksek kalitede, hem de değişik pazarların zevkine uygun ürünler geliştiriyoruz. Gelişen teknolojiyle yeniliklerin takipçisi olmadaki kararlılığımız sürecek. Asıl hedefimiz sunduğumuz ürünlerin kaliteli olması. Bu aynı zamanda gelişen Türkiye’nin de gururu olacaktır.

ODTÜ Kimya mezunu

1972’de İstanbul’da dünyaya gelen Selçuk Tülek, ilk ve orta eğitimini orada tamamladıktan sonra Bursa Erkek Lisesi’ni bitirdi. Lisans eğitimini ODTÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nde tamamlayan Tülek, 1996’dan itibaren Pera Seramik’te kuruluş, devreye alma ve işletme aşamalarında görev aldı. Halen genel müdürlük görevini yürüten Tülek, evli bir çocuk babası.

Yurt dışında hedef büyüteceğiz

Pera Seramik’in yurt dışı hedeflerinden bahseder misiniz?

Æ Pera Seramik ürettiği ürünlerin yüzde 60’ını yurt içine veriyor, yüzde 40’ını ise başta Yunanistan, Belçika, Fransa, Ukrayna, Bulgaristan, İngiltere ve ABD olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyor. Hedefimizi şu anda yüzde 50 oranına çıkarmak istiyoruz. Dolar kurundaki durgunluk elbette ki ihracatçıları düşündüren bir konu. Ama biz hedefimizi giderek büyüteceğiz. Toprak, ateş ve teknolojiyi birleştirerek ülke ekonomisine katkı vermek, istihdam yaratmak ayrı bir zevk. Firmamız Çanakkale’de ihracatta önemli bir yere sahip. 1999-2003 arasında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın verdiği ihracatta üstün başarı ödülleri de bunun göstergesi. Bu ödüller, bize hedefimiz açısından büyük moral kazandırdı. Ayrıca, Etili Köyü başta olmak üzere Çan ve civardaki 124 kişiye istihdam sağlayarak bölgemiz ekonomisinin kalkınmasında büyük etki yapmanın da gururunu yaşıyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!