Toplumsal olayları sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Toplumsal olayları sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 10:02

Toplumsal olayları sergiledi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - RESSAM Mustafa Özdemir, sosyal içerikli 16'nci kişisel resim sergisini Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde uzun yıllar öğretim görevlisi olarak görev yapıp emekli olan Mustafa Özdemir, ülkemizde ve dünyada yaşanan olayları yağlıboya çalışmasıyla tuvallere aktarıyor. Ressam Özdemir, 'Toplumsal Gerçekçilik' adını verdiği resimlerinde dramları, terör olaylarını, Suriye'deki iç savaş yüzünden ülkelerini terk eden Suriyeli mültecilerin yaşam savaşını konu edindi.
Sergilediği eserlerin her birinin toplumsal mesajlar içerdiğini belirten Özdemir, "Bir sanatçı olarak yaşanan olayları görmemezlikten gelmem, sessiz kalmam mümkün olamazdı. Toplumları yaralayan olayları, isyanımı fırça darbelerimle yorumladım" dedi.
Resim sanatında imgesel (hayali) ve rasyonel (düşünceye uydun) gerçekçiliğin iç içe işlendiği sergi sanatseverlerin büyük ilgisini gördü. 20 eserin yer aldığı sergi, 16 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!