Toplum destekli polisler öğrencilere Çanakkale Ruhunu yaşattı

Güncelleme Tarihi:

Toplum destekli polisler öğrencilere Çanakkale Ruhunu yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 17:35

Toplum destekli polisler öğrencilere Çanakkale Ruhunu yaşattı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Herşey Bir Umutla Başlar Projesi” (ÇOGEP) kapsamında yapılan Çanakkale Ruhu konulu konferansın ikincisi şehir tiyatrosunda gerçekleştirildi.

Şehir tiyatrosunda düzenlenen konferans öncesinde öğrenciler Mehteran Takımı tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Konferansa katılan Kore Gazisi 89 yaşındaki Ali Çelik savaş yıllarını anlatarak öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı. Bazı öğrencilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, en büyük kahramanlık ve fedakârlık destanı olan Çanakkale Zaferinin ruhunu ve gururunu nesilden nesile aktarabilmek amacıyla 450 öğrenciye, Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi Enstitüsünde görevli Okutman Ahmet Nedim Kilci  tarafından sunum yapıldı.

Çanakkale Destanı’nın Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destan olduğunu, bu destanın her satırında insanlık onuru olduğunu, bu onurun, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren Mehmetçiklere ait olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kilci, savaşı kazanmamızdaki en büyük etkenin “Çanakkale Ruhu” olduğunu, bu ruhun vatan sevgisi ve iman gücü ile beslendiğini, şehit kanlarıyla yoğrulan vatanımızda birlik ve beraberliğimizi diri tutarak Çanakkale ruhunu muhafaza etmemiz gerektiğini belirtti.

Konferans sonunda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İrfan Sancar tarafından Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi Enstitüsünde görevli Okutman Ahmet Nedim Kilci’ye konferansa katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!