GeriSeyahat Toplantı ve kongre merkezleriyle öne çıkan oteller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Toplantı ve kongre merkezleriyle öne çıkan oteller

Toplantı ve kongre merkezleriyle öne çıkan oteller

İş insanı zamansızdır. O yüzden özellikle kendi ofisi dışındaysa, üstelik seyahat ederek gelmiş ve yine hızla geri dönecekse, toplantılarda her şey onun hayatını kolaylaştırsa iyi olur. Son yıllarda kongre turizmine ağırlık veren oteller bunun için çalışıyor.

Toplantıdan toplantıya koşturan insanlara kablosuz internetten ferah salonlara, toplantı sonrası dinlenme mekanlarından her türlü teknolojik donanıma kadar bu zamansız insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer bu hafta Hürriyet Seyahat için, toplantı ve kongre merkezleriyle öne çıkan otelleri seçtiler.

SWISSOTEL

Boğaz manzaralı iş toplantısına ne dersiniz?


Mimar Sinan Kafadar’ın tasarımıyla yenilenen Swissotel The Bosphorus’un onuncu katı sekiz toplantı salonu ve resepsiyondan oluşan bir iş merkezi haline getirildi. Resepsiyon alanında pc istasyonları, toplantı salonlarında plazma televizyonlar, dvd, cd surround sistem bulunuyor. Merkezde renkli fotokopi, faks, internet, yazıcı hizmeti ve asistanlık servisi sunuluyor. Ayrıca cep telefonu ve dvd kiralama hizmeti de veriliyor. Farklı oturum düzeni ve büyüklüklerdeki toplantı salonlarının tamamı boğaz manzaralı. Atatürk Havaalanı’na 21 kilometre uzaklıkta. (0 212 326 11 00 - 3305 www.swissotel.com)

RADISSON SAS ANKARA

Tecrübeli banket ekibi hizmetinizde


Ankara’nın eski şehir merkezinde, ana arter üzerinde bulunan Radisson SAS’ın toplam 202 odası var. İş toplantıları ve yemek organizasyonları için ideal, büyüklükleri 31-59 metrekare arası değişen altı toplantı odası bulunuyor. Tecrübeli banket ekibi, düzenlenen organizasyonların başarılı ve zevkli geçmesi için süreçlerin başından sonuna kadar misafirlerin yanında yer alıyor. Toplantı salonlarında kablosuz hızlı internet erişimi, tepegöz, projektör, video ve dvd oynatıcı gibi teknolojik donanım mevcut. Otel Esenboğa Havaalanı’na 30 kilometre uzaklıkta. (0 312 310 48 48 www.radissonsas.com)

BENTLEY

VIP toplantı odası


İstanbul Harbiye’de, Halaskargazi Caddesi’nde bulunan Bentley Otel, Design Otel Grubu’nun üyesi. Milanolu mimarlar Piero Lissoni ve Nicoletta Canesi’nin tasarımı olan otel, ışığın sade ve ince çizgilerle buluştuğu bir mekan. Otelin, şehir ve deniz manzaralı toplam 50 odası bulunuyor. 12 kişilik vip toplantı odası gelişmiş teknolojik donanıma sahip. Toplantı odasında perde, flipchart, televizyon ve faks bulunuyor. Odalarda ve toplantı odasında kablosuz internet hizmeti mevcut. Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Sarayı’na yürüme mesafesinde, Atatürk Havaalanı’na 43 kilometre uzaklıkta. (0 212 291 77 30 www.bentley-hotel.com)

MÖVENPİCK OTEL

Fonksiyonellik ve zarafet bir arada


İstanbul Levent’te, iş merkezinin kalbinde yer alan, İstanbul’un ilk butik iş oteli Mövenpick, 12 kişilik özel toplantı salonlarından 550 kişilik dev salonlara, değişik amaçlara hizmet eden, birleştirilip bölünebilen 10 farklı toplantı salonuna sahip. Son teknoloji görsel ve işitsel sistemlerle donatılmış olan toplantı merkezinde LCD projektör, DVD Player, video projektör, kağıt öğütücü ve uzaktan kumanda sistemi bulunuyor. Ayrıca altı lisana kadar simultane tercüme yapılabilecek alt yapı mevcut. Özellikle işadamlarının beklentilerine cevap verebilecek şekilde tasarlanmış, fonksiyonellik ve zarafetin bir araya getirildiği 249 odalı otelin 20. katındaki Azzur Restaurant hızlı servis ve lezzetli yemekleriyle dikkat çekiyor. Atatürk Havaalanı’na 28 kilometre uzaklıkta. (0 212 319 29 29 www.moevenpick.com.tr)

RAMADA PLAZA

İş oteli konseptiyle tasarlandı


Ramada oteller zincirinin İstanbul şehir merkezindeki ilk oteli, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Taksim Meydanı ve Nişantaşı’na sadece yürüme mesafesinde. "İş oteli" konseptiyle tasarlanan Ramada Plaza İstanbul, minimalist tarzı ve yüksek teknolojik donanımlı 176 odasıyla hizmet veriyor. Altıncı katında yer alan Executive Club’la, işadamları ve kadınlarına otelde konakladıkları zaman diliminde, iş hayatlarını en iyi şekilde planlayacakları imkanlar sunuyor. Altı toplantı salonu bulunan otelin maksimum misafir kapasitesi 500 kişi. Otelin, kablosuz ağ bağlantısı, kurumsal internet bağlantısı, yaka mikrofonu, kablosuz mikrofon, ses kayıt sistemi, dvd oynatıcı, video- müzik yayını, slayt oynatıcı, bilgisayar projektörü, barkovizyon, tepegöz ve flipchart gibi, toplantılar için gerekli teknolojik donanımı bulunuyor. Atatürk Havaalanı’na 23 kilometre uzaklıkta. (212 315 44 44 www.ramadaplazaistanbul.com)

HİLTON ADANA

Yılda dört ulusal ve uluslararası kongre


Seyhan Nehri ve 1800 yıllık Taşköprü manzaralı Hilton Adana, şehir merkezine üç, havaalanına beş kilometre uzaklıkta. Otelin 15 toplantı salonu, 600 kişilik çok amaçlı büyük toplantı salonu ve 1000 kişilik bir balo salonu bulunuyor. Çeşitli büyüklük ve yapıdaki toplantı salonları değişik organizasyonlara olanak sağlıyor. Yılda ortalama dört ulusal veya uluslararası kongre, sempozyum ve konvansiyona ev sahipliği yapan otel, Akdeniz Bölgesi’nin en önemli kongre merkezlerinden biri. Otelin, restoran, lobi ve toplantı salonları gibi ortak kullanım alanlarında kablosuz internet erişimi bulunuyor. (0 322 355 50 00 www.hilton.com.tr)

SHERATON ANKARA

Yeni kongre merkezi geçen yıl açıldı


1991 yılından beri hizmet veren Sheraton Ankara Otel, 2005 yılında hizmete açtığı kongre merkeziyle Ankara’nın en önemli iş otellerinden biri haline geldi. Kongre merkezi, 1375 metrekarelik balo salonu, 1344 metrekarelik sergi alanı, altı toplantı odası, iki stüdyo ve dinlenme alanına sahip basın odası, 104 misafir odası, iki cep sineması ve bir alışveriş merkezinden oluşuyor. Kongre merkezi, Balo Salonu’nda kamera ve reji sistemiyle canlı yayın olanağı sunan wallbox sistemi, odalarda internet üzerinden çalışan IP ekranlı telefonlar ve internet bağlantılı LCD televizyonlar gibi teknolojik donanıma sahip. (0 312 457 60 00 www.sheratonankara.com)

CONRAD

İki kez Avrupa’nın en iyi iş oteli seçildi


Dünya Seyahat Ödülleri (World Travel Awards) kapsamında, 2004 ve 2005 yıllarında "Avrupa’nın En İyi İş Oteli" (Europe’s Leading Business Hotel) ödülünü kazanan Conrad İstanbul, 2006 yılında da altı farklı dalda aday oldu. Yıldız Sarayı’nın yanında bulunan, boğaz manzaralı Conrad Oteli, otoyoldan 35 metre uzaklıkta. Büyük Kongre ve seminerler sırasında güvenlik önlemlerinin iki kat arttırıldığı otelin kongre merkezi birbirine bağlantılı üç kata yayılmış. 3000 metrekarelik merkezde iki balo salonu ve 30 toplantı odası, uzun dönem ofisler, geniş fuayeler ve 24 saat servisli iş merkezi mevcut. Otel içindeki tüm alanlar elektronik kilitler, ekran dokunmalı uzaktan kumandalar, elektronik yönlendirmeler, hızlı internet gibi son teknolojiyle donatılmış. Atatürk Havaalanı’na 25 kilometre uzaklıkta. (0 212 227 30 00 conradhotels1.hilton.com)
False