Topçam 4 milyonluk yatırımla örnek sahil

Güncelleme Tarihi:

Topçam 4 milyonluk yatırımla örnek sahil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 15:30

Topçam 4 milyonluk yatırımla örnek sahil

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - DOĞA Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü, Konyaaltı'nda Topçam sahiline 3 milyon 700 bin TL yatırımla yöresel mimariye uygun doğal taşlarla tuvaletlerinden masasına, mangal yerlerinden Osmanlı çeşme örneklerine bütün halk plajları için örnek oluşturacak bir proje uyguladı. İşletmesi ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANET şirketine yıllık 318 bin TL ye 10 yıllığına kiralandı.
Antalya'nın Konyaaltı İlçesi sınırlarında Beydağları Sahil Milli Parkı içinde ve Sıçan Adası karşısındaki Topçam günübirlik alanı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nce modern bir yapıya kavuşturuldu. Halk plajlarının büyük kısmında başta tuvaletler olmak üzere ciddi sorunlar yaşanırken Topçam'daki uygulama tüm benzeri alanlar için örnek oluşturuyor. DKMP 6'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve 3 milyon 700 bin TL yatırım yapılan alan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yıllık 318 bin TL'ye 10 yıllığına kiralandı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 2014 yılına kadar uzun süre tamir ve yenilenmeyen tesislerle hizmet edemez durumda olan Topçam'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü olarak çağdaş bir proje hazırlanarak, 2 yıl süren bir çalışma sonrasında hizmete sunulduğunu açıkladı. Yılmaztürk, projedeki uygulamaları şöyle anlattı:
“2 adet kadınlı erkekli yöresel mimariye uygun doğal taş ve malzemelerden yapılmış 5 yıldız otellerin kalitesini aratmayacak tuvaletler yapıldı. Türk kültüründe olan namazgah 2 adet bay ve bayan olarak yapılmıştır. Namazgahlar Türk-İslam mimari çizgisinde olup doğal taş kesme yöntemi ile yapılmıştır. Piknik masaları özel tasarım olup gelen ziyaretçilerin rahatlığını en iyi karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Piknik üniteleri değişik gruplar düşünülerek büyük küçük aile ve mangal- çeşme- oturma grupları bir bütün şeklinde tasarlanmıştır. 350 araçlık oto park hiçbir kargaşalığa sebep vermeden düzenli bir şekilde yerleştirilmiştir. 300 adet piknik masasıyla yaklaşık aynı anda 1100-1200 kişiye hizmet verecek kapasitededir. Engelli vatandaşlarımız düşünülerek hiçbir kişiden yardım almadan ihtiyaç ve denize girebilecek şekilde düzenlenmiştir. Estetik bir şekilde en uygun yerlere büfe-şarküteri ve fastfood hizmeti verecek yapılar yapılmıştır. Fast food hizmeti alacaklar için rahat yeme ve içmeleri için oturma grupları yapılmıştır."
ÇOÇUKLARA ÖZEL
Çocuklara sosyal sorumluluk ve kendi işlerini kendilerini yapma yeteneği kazandırmak için çocuklara özel piknik masası ve tabaklarını yıkamaları için küçük bulaşıklıklar düzenlendiğini belirten Yılmaztürk, “Ayrıca normal piknik ünitelerin ortalarını yerleştirilen çocuk piknik masaları aileler arası iletişim ve sosyalleşme de hedeflenmiştir. Kültürümüzün bir parçası olan Osmanlı çeşme örnekleri parkın değişik yerlerini konulmuştur. Topçam tarihi Yörük kervan yolu üzeri olduğundan Yörük kültüründe olan kıl çadır piknik masası gölgeliği ve şezlonglar da kullanılmıştır. Soyunma kabinleri ve duşluklar yeterli olacak şekilde uygun alanlara dağıtılmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!