Tokat'ta üzüm hasadı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Tokatta üzüm hasadı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 12:55

Tokat'ta üzüm hasadı yapıldı

Haberin Devamı

TOKAT, (DHA)-TOKAT’ ta Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Merkezi (OKTAM) tarafından deneme amaçlı yetiştirilen 18 çeşit üzümün ilk hasadı yapıldı.
OKTAM tarafından 2010 yılında sofralık üzüm yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla iç ve dış piyasada ekonomik öneme sahip, farklı zamanlarda olgunlaşan sofralık üzüm çeşitlerinin Tokat'taki performanslarının araştırıldığı proje çalışmaları kapsamında hasadı yapılan üzümler düzenlenen program ile tanıtıldı. Düzenlenen tanıtım programa Tokat Valisi Ömer Toraman, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ve çiftçiler katıldı. 18 çeşit sofralık üzümün denemeye alındığı çalışma hakkında Vali Toraman'a bilgiler veren OKTAM görevlisi Ziraat Yüksek Mühendisi Duran Kılıç, ''Çalışmada 18 sofralık üzüm çeşidi denemeye alınmış olup Tokat ili için prime ve trakyailkeren çeşitleri erkenci, cardinal, victoria gibi çeşitler narince üzüm çeşidine göre 1,5 ay önce hasat olgunluğuna ulaşmışlardır. Farklı zamanlarda olgunlaşan üzüm çeşitlerinin belirlenmesiyle ve bu belirlenen çeşitlerle yeni bağ alanlarının tesis edilmesi bölgede daha uzun periyotta üzüm satışı imkanı sağlayacaktır. Sofralık üzüm yetiştiriciliğinde alan ve üretim miktarında artışların sağlanması ile de yeni işletmelerin ve tesislerin kurulmasını beraberinde getirecektir'' dedi.  
Vali Toraman, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin ve OKTAM Müdürü Ahmet Boz beraberinde üzüm yetiştirilen alanları gezerek, incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!