Tokat'ta öğrenciler 400 adet kuş evi boyadı

Güncelleme Tarihi:

Tokatta öğrenciler 400 adet kuş evi boyadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 13:19

Tokat'ta öğrenciler 400 adet kuş evi boyadı

Haberin Devamı

Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ta engellilere dikkat çekmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında, öğrenciler 400 kuş evini boyadı. Boyanan kuş evleri kentte farklı noktalara konulacak.
Tokat'ta Valilik, Belediye, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Kent Konseyi ve Otizimli Bireyleri Destekle Derneği tarafından, engelli çocuklara yönelik 'İçimizdeki renkler kuş evleri' etkinliği düzenlendi. Tarihi Sulusokak'ta düzenlenen etkinliliğe Vali Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokolü ile engelli öğrenciler ve anasınıfı öğrencileri katıldı. Burada konuşan Başkan Eroğlu, çok anlamlı ve farkındalık oluşturan bir çalışmada bir araya geldiklerini belirterek, "Sadece Tokat'a değil, belki tüm Türkiye'ye buradan mesaj vereceğimiz güzel bir çalışmaya imza atmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada 400 kuş evini boyacağız. Kuş evlerini şehrimizin okullarına, parklarına, ağaçlarına değişik noktalarına koymak suretiyle kuşların özellikle kışın sıcacık, yazın sıcaktan etkilenmeyecek şekilde onların yaşayabileceği böyle mekanlar oluşturmak istedik" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Can ile Başkan Eroğlu, öğrenciler ile birlikte daha önce hazırlanan kuş evlerini farklı renklerle boyadı. Etkinliğe katılan öğrenciler de çok sayıda kuş evini öğretmenlerinin eşliğinde boyadı. Temsili olarak ise bir kuş evi etkinliği düzenlendiği alana 50 metre uzaklıkta bulunan bir ağaca asıldı. Boyanan kuş evlerinin belediye görevlileri tarafından kentin farklı noktalarına konulacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!