Tokat'ta 'Buğday Tarla Günü' düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Tokatta Buğday Tarla Günü düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 10:25

Tokat'ta 'Buğday Tarla Günü' düzenlendi

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)-TOKAT’ta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Nebi Köyünde 'Buğday Tarla Günü' düzenlendi.
Tokat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Nebi köyünde düzenlenen 'Buğday Tarla Günü’ne  Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin ve davetliler katıldı. Programda konuşma yapan Vali Ömer Toraman, Tokat'ın coğrafyasının çeşitlilik arz ettiğini ifade ederek, ''Bereketli ovaları ayrı bir güzel. Dağları ayrı bir güzel. Anadolu pek çok bitkinin ana vatanı. Buğdayın da anavatanı Diyarbakır-Urfa arasındaki Karacadağ; buğdayın evcilleştirilmeden önceki doğal ortamda yetiştiği, halen varlığını sürdürdüğü bir coğrafya. Buğday tarımı çok önemli bir nokta. Köylümüzün emeğini zayi etmeyecek, ürününü riske atmayacak tohum çeşitleri geliştirmek için büyük gayretler sarf ediliyor. Bugün burada da bunun bir numunesi var. Buradaki çalışmaların sonucunda ekilmeye kayda değer çeşitler tespit edilip, köyümüzde ekildiğinde çiftçimizin emeğinin karşılığını alabileceği tohumluklar tespit edilecek. Bugünkü çalışmanın bu amaca hizmet edeceği ümidindeyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
Konuşmaların ardından Vali Toraman ve beraberindekiler buğday tarlasını gezerek ekilen buğday çeşitleri hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!