Tokat’ta Bağ Yaprağı Önemli Bir Pazar Oluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Tokat’ta Bağ Yaprağı Önemli Bir Pazar Oluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 15:19

TOKAT'A ÖZGÜN KÜLTÜRLER ARASINDA YER ALAN SALAMURA BAĞ YAPRAĞI ÖNEMLİ BİR PAZAR OLUŞTURUYOR.

Tokat’a özgün yöresel lezzetler arasında yer alan salamura bağ yaprağı önemli bir pazar oluşturuyor.
Ülke genelinde ismiyle marka olan Tokat bağ yaprağı lezzeti ile sofraların vaz geçilmezleri arasında yer alıyor. 20 yıldır yaprak işi ile uğraşan Mustafa Asar, bağ yaprağının bölge ekonomisine önemli bir katkısı olduğunu söyledi. Türkiye’de Tokat Yaprağı denildiğinde Erbaa’nın akla geldiğini ifade eden Asar, “Yaprak paketleme fabrikaları var. Onun dışında Meydan Çarşısı’nda tezgahımız var. Bu tezgahta salamura yapıp vatandaşlara satıyoruz. Tokatlı rağbet gösteriyor. Bağ bahçelerinde yaprak ihtiyacını karşılayanların yanı sıra ticari olarak üretimde yapanlar var. Paketleme tesislerinde çalışan onlarca insan var. Tokat yöresinde üreticisinden satıcısına kadar bağ yaprağı önemli bir pazar oluşturuyor" dedi.
Tokat yaprağı adı altında piyasada satılan bağ yaprakları olmasından muzdarip olduklarını ifade eden Asar, “Yaprak alanlara tavsiyem Tokatlı olduklarına veya Tokat’tan getirdiklerine tam kanaat ederse o satıcıdan yaprak alsınlar. Ha öbür yapraklar yenmez mi? Onlar da yenir de, Tokat’ın yaprağının damak tadı daha bir değişik. Yoksa İzmir’in yaprağı da var. O da güzel ama Tokat gibi damak tadında biraz noksanlık var diyelim” diye konuştu.
Asar, tarladan 6,5-7 lira aldıkları bağ yaprağını işleyerek salamura yaptıktan sonra 9 liradan sattıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!