Tohum Takas Şenliği'nde yöresel tohumlar sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Tohum Takas Şenliğinde yöresel tohumlar sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2018 18:18

Tohum Takas Şenliği'nde yöresel tohumlar sergilendi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediyesi tarafından düzenlenen Tohum Takas Şenliğinde, yöresel tohumlar sergilendi.

Tohum Takas Şenliğine, Çanakkale'nin yanı sıra diğer il ve ilçelerden üreticiler katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, etkinlikte stantları ziyaret etti. Ünüvar, stant görevlilerinden sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

Çanakkale Belediyesi olarak tohum sandığını bir yıl önce kurduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, "Bölgemizdeki yerel tohumları ekiyoruz ve onları saklıyoruz. Buradaki amacımız, genetiği değiştirilmiş tohumların karşısında yerel, doğal olanı, yani genetiği değiştirilmemiş sağlıklı tohumları saklayıp gelecek nesillere aktarmak. Aynı zamanda, insanlarda bu sağlıklı tohumlar ile ilgili bilinç oluşturmak. Bunun içerisine çevre bilincini de katmayı, doğa koruma anlayışını da katmayı hedefliyoruz. Bölgemiz, termik santraller, altın arama faaliyetleri gibi çok çeşitli kirli çevrede doğal ve sağlıklı tohumlar da olmuyor. Çanakkale de bir tarım kenti. Dolayısıyla bu çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

Şenliğin yöresel tohumların takas edilmesi amacı ile düzenlendiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Ünüvar, "Türkiye’de yerel tohumların ekilip üretilmesine ilişkin çok çeşitli yasal engeller var. Tabi burada satmak amaçlı değil ama insanların bu konuya ilişkin dikkatlerini çekmek ve o doğal yerel tohumları koruyup gelecek nesillere aktarmak, belki de ileride bu yasal engelleri ortadan kaldırmanın yolunu açmayı da hedefliyoruz. Şenliğimiz, çok da ilgi gördü, sadece Çanakkale değil farklı illerden gelen ve bu işle ilgilenen özellikle CHP’li belediyeler, bu konu ile çok ilgileniyorlar. Farklı bölgelerin tohumlarını alıp burada deneyeceğiz" diye konuştu.

Yerel tohumlar üzerine çeşitli panellerin düzenlendiği etkinlik, Grup Mektup konseriyle sona erdi.

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!