TOGEM’li kursiyerlere ‘kadınlar günü’ etkinliği

Güncelleme Tarihi:

TOGEM’li kursiyerlere ‘kadınlar günü’ etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 16:12

TOGEM’li kursiyerlere ‘kadınlar günü’ etkinliği

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye bünyesinde çalışmalarını sürdüren TOGEM’in kursiyerlerine yemek verdi.



Adıyaman Belediyesi tarafından Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) kursiyerlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde yemek verildi.



Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu’nun ev sahipliğini yaptığı yemeğe Vali Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, Adıyaman Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar’ın eşi Fatma Kulalar, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy’un eşi Ünzile Atasoy, TOGEM Koordinatörü Yasemin Delibaş ile TOGEM kursiyerleri ve çalışanları katıldı.



Programda konuşan Fulya Kutlu, “Dünya Kadınlar Günü tüm kadınlarımız için kutlu olmalı ama bu sadece yılın bir günü olmamalı,her gün olmalı. Kadınlar insan olarak bir kez değerliyse kadın olarak da ikinci kez değerlidir. Bediüzzaman Said Nursi kadınlar için ‘şefkat kahramanları’ der. Kur’an-ı Kerim de bu şekilde anılırlar. Kadın severse dünya daha da güzelleşir. Günümüzde kadınlar sevgiden biraz uzaklaşıp sanki modern hayata ayak uydurmuş gibi duruyor ama eğer yeniden özümüze dönüp sevmeye başlarsak her şey daha güzel olacak. Kadın; eş, anne, kız, kardeş her durumda değerlidir”



TOGEM Koordinatörü Yasemin Delibaş ise şunları söyledi:



“Her gün dünyanın bir başka köşesinde kadınların, çocukların ölüm haberlerini alıyoruz. Aslında dünya medeniyeti İslamiyet’i örnek alsa kadınlar da, çocuklarda daha iyi şartlarda yaşama şansı bulurlardı. Çünkü onlara en iyi değeri İslamiyet vermiştir. Biz de bu medeniyetin insanı olduğumuz için çok şanslıyız. Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur”



Konuşmaların ardından, TOGEM Kurslarından kazandıkları paralarla ailelerini geçimini sağlayıp, çocuklarını okutan Şule Yüksel Onur ile Sıdıka Fırat’a TOGEN tarafından hediye verildi. Yemekten sonra da programa katılan tüm kadınlara karanfil dağıtıldı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!