TOBB'lu öğrencilerden Başkan Ertürk'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

TOBBlu öğrencilerden Başkan Ertürke ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 13:16

TOBB'lu öğrencilerden Başkan Ertürk'e ziyaret

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)- YEREL yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla ön plana çıkıp, Türkiye'ye örnek olan Kazan Belediyesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'le 'Yerel Yönetimler ve Halkla İşbirliği' konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nce, 'Avrupa Yerel Demokrasi Haftası' kapsamında verilen '12 Yıldız Şehri' unvanına talip olan Kazan Belediyesi etkinliklerini sürdürüyor. Avrupa Yerel Yönetimler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri bir araya geldi. Başkan Ertürk makamında ağırladığı öğrencilerle ‘“Yerel Yönetimler ve Halkla İşbirliği’ konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Türkiye'de yerel yönetimler ve yerel yönetimlerin hakla olan ilişkileri masaya yatırıldı. Öğrenciler yerel yönetimlerin halkla olan ilişkileri ve işbirliği konularında Başkan Ertürk'e çeşitli sorular yöneltti. Öğrenciler ve Ertürk, yerel yönetimlerin halkla olan ilişkileri konusunda neler yapılabileceğine ilişkin yeni projeler üzerinde görüş alışverişinde bulundular. Öğrenciler ayrıca, Başkan Ertürk'e Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciada yardımlarından dolayı Başkan Ertürk'e ayrıca teşekkürlerini iletti.

HALKLA BİRLİKTEYİZ

Başkan Ertürk toplantıda yaptığı konuşmada, belediye başkanı olduğu 2004'ten bu yana Kazan'da gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler konusunda bilgi verdi. Kazan'da 2004'ten bu yana yaşanan değişim konusunda açıklamalarda bulunan Ertürk, ilçede yapılan tüm projelerde STK'ların ve ilçe halkının fikirlerinin alındığını belirterek, "Kazanımızı birlikte yönetiyoruz ve yönetmeye devam edeceğiz. Halkımızla sürekli iç içeyiz" dedi.

Başkan Ertürk, 2023 vizyonu kapsamında Kazan'da yapılması planlanan projelerden de bahsetti. Ertürk, Türkiye'nin en hızlı gelişen ilçeleri arasında yer alan Kazan'ın, başkanlık yaptığı 12 yıl içinde 81 ilden sürekli göç aldığını, illçede yaşayan insanlarda ortak bir aidiyet duygusu ve 'Kazanlılık' bilinci oluştuğunu söyledi. Ertürk, Kazan'ın demografik yapısı, ilçede var olan sosyal barış ve adli olayların yok denecek kadar az olmasının da ilçeye özel bir önem kattığını belirtti. Ertürk, Kazan'ın “12 Yıldız Şehriö unvanı için güçlü bir aday olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!