TOBB Nefes Kredisi’ne MTSO’dan destek

Güncelleme Tarihi:

TOBB Nefes Kredisi’ne MTSO’dan destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 13:00

TOBB Nefes Kredisi’ne MTSO’dan destek

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut üyelerinin piyasanın çok altında bir faizle 150 bin TL'ye kadar bir Nefes Kredisi kullana bileceğini söyledi
TOBB Nefes Kredisi'nin toplantısı MTSO'da gerçekleşti. Toplantıya MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver ile yönetim kurulu üyeleri üyeleri Ufuk Maya ve İbrahim Zeper ve üyeler katıldı.
Daha önce de benzerleri yapılan TOBB Nefes Kredisi’ni üyelere gerçek anlamda 'nefes aldıracak& bir kredi olarak gördüğünü kaydeden Aşut, TOBB, Ziraat Bankası ve Deniz Bank arasında protokol imzalandığını bildirdi. TOBB ile bağlı Oda ve Borsaların Türkiye genelinde kaynaklarının bir kısmını bu bankalara aktararak, üyelerinin piyasanın çok altında bir faizle 150 bin TL’ye kadar bir Nefes Kredisi kullanmasını amaçladığını ifade eden Aşut, şöyle devam etti:
"Bir yıl vadeli bir kredi ve 9,99 faiz oranı ile piyasanın en düşük oranı. Bizler de Odalar olarak, kaynaklarımızdan bu bankalara aktarma yaptık. Mersin olarak katkımız 5 milyon TL oldu. Protokol gereği Odalar ne kadar verirse, bankalar da onun 10 katını üyelerimize kullandırmak zorunda. Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma, Bankalara ve Hazine Müsteşarlığı’nın sağladığı destekle Kredi Garanti Fonuna ait olacak. Bankalar tarafından masraf olarak 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı’nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden hiçbir masraf komisyon talep edilmeyecek."

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!