TOBB ETÜ’de mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

TOBB ETÜ’de mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2011 00:00

TOBB ETÜ öğrencileri, mezuniyet töreninde kep atmanın heyecanını yaşadı. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin de katıldı.

TOBB ETÜ 2010-2011 akademik yılı lisans ve lisansüstü mezuniyet töreni, üniversite yerleşkesinde düzenlenen törenle yapıldı. 600’ün üzerinde öğrencinin diplomalarını almaya hak kazandığı törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda davetli ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Bu yıl dördüncü dörnem mezunlarını veren üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’nin en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, “TOBB ETÜ mezunları işsiz kalmıyor. Şu ana kadar mezunlarımızın yüzde 86’sı kariyer hayatlarına başlamış durumda. Bu oran bu alanda Türkiye’nin en yüksek oranıdır” dedi.

Farkı fark edeceksiniz

30 yıl önce üniversite mezunu olmanın iş hayatında bir adım öne çıkmak için yeterli olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, bugün ise en iyilerin arasında olmanın gerekli olduğunu kaydetti. Rifat Hisarcıklıoğlu, en iyi eğitimi almış olmanın yetmediğini belirterek “En sağlam ilişkilere de sahip olmanız gerekiyor. Biz, TOBB ETÜ’de bu imkanları sizlere sağladık. Birçok avantajı bir arada yaşıyorsunuz. Bugün belki bu avantajların farkında değilsiniz, ama yarın farkı fark edeceksiniz. Yaşayarak öğreneceksiniz” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler sırayla sahneye çağırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!