TKDK Başkanı Antalyalı: 55 bin kişi istihdam sağladı

Güncelleme Tarihi:

TKDK Başkanı Antalyalı: 55 bin kişi istihdam sağladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 12:10

TKDK Başkanı Antalyalı: 55 bin kişi istihdam sağladı

Haberin Devamı

Mehmet ERÇAKIR/ ISPARTA, (DHA) - TÜRKİYE Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Antalyalı, "IPART 1 programını 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle kapatmış bulunuyoruz. Bu program kapsamında yaklaşık 7 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdik. 3.4 milyar TL'lik hibeyi yararlanıcılarla buluşturduk. Bu kapsamda 55 bin kişi istihdam sağladı" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan protokol kapsamında kırsal kalkınma için Türkiye'ye gönderilen fonu dağıtmakla görevli olan TKDK'nın faaliyetleri hakkında DHA'ya bilgi veren Kurum Başkanı Ahmet Antalyalı şöyle konuştu:
"IPART 1 programını 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle kapatmış bulunuyoruz. Bu program kapsamında yaklaşık 7 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdik. 3.4 milyar TL'lik hibeyi yararlanıcılarla buluşturduk. Bu kapsamda 55 bin kişi istihdam sağladı. TKDK olarak yaklaşık 700 projeyi destekledik. Bunun içerisinde süt üreten tarımsal işletmeler en önemli sektörümüz, 2.5 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 110 tesis kurduruldu."
42 ilde var olan teşkilatın 81 ile yaygınlaşması için çalıştıklarını anlatan Antalyalı, gelecek dönemlerde kurumun Türkiye'de kırsal kalkınmanın tek adresi olabileceğini vurguladı. AB üyesi olunması halinde ödeme ajansı haline döneceklerini kaydeden Antalyalı, o zaman 10 milyar euro'luk kaynağın ülkeye aktarılıyor olacağını ve tüm desteklerin verildiği en önemli kurumlardan biri olacaklarını vurguladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!