Tiyatro oyunuyla toplanan kitaplarla 4 kütüphane kurdular

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro oyunuyla toplanan kitaplarla 4 kütüphane kurdular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 16:32

Tiyatro oyunuyla toplanan kitaplarla 4 kütüphane kurdular

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, tiyatro oyununu izlemeye gelenlerden toplanan kitap ve dergilerle, 4 okul kütüphaneye kavuştu.

Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi'nin (TURBEM) Tiyatro Grubu öğrencileri, geçen yıl sahneledikleri oyunlarda izleyenlerden biletlerini para yerine kitap bağışlayarak almalarını istedi. Bu şekilde toplanan toplam 1350 kitap ve dergi ile, Sabiha Erturgut İlkokulu, Dağmarmara Niyazi Üzmez İlkokulu ile İhsan Erturgut İlkokulu ve İhsan Erturgut Ortaokulu'nda birer kütüphane oluşturuldu.  Kampanyaya bazı vatandaşlar; birden fazla kitap ve dergi bağışı ile destek de bulundu. Klasiklerden, çeşitli yazarlara ait öykülere kadar  pek çok kitap ile dergilerin yer aldığı kütüphaneler öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

TURBEM yetkilisi Metin Akgül, "Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin'in de destekleriyle TURBEM Tiyatro kulübündeki öğrenci kardeşlerimiz geçen yıl bir tiyatro oyunu sahnelemişti. Bu oyunu izlemeye gelenler biletlerinin para yerine kitap karşılığı ile aldı. Böylelikle toplanan kitapları, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla dört okulumuza dağıtarak kütüphane oluşturulmasını sağladık. İlerleyen günlerde bir kaç okulumuzun daha kütüphaneye kavuşması için bu desteği sürdüreceğiz. Ayrıca kitabın önemini vurgulamak adına öğrenciler için, kitapların teslimi sırasında bir oyun da sahneledik. Oyun çok beğenildi" dedi.

MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de "Turgutlu Belediyesi ve TURBEM olarak öğrencilerimize kitap sevgisini aşılamak için her zaman bu tür faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz. Genç kardeşlerimize gösterdikleri bu gayretleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!