Tiyatro Günü’nde buruk bina mesajı

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Günü’nde buruk bina mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 00:00

Sanat Kurumu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajda, tiyatro sanatının mekanından oyununa, oyunu oluşturan sanat emekçilerinden, seyircisine, kenti ve toplumuyla bir bütün olduğunun altı çizildi.

Tarihi ve kültürel değerleri olan tiyatro binalarının yaşatılması gerektiği belirtilen mesajda, "Bu mekanların yağmacı bir yaklaşımla yok edilmeleri gelişen değil tükenen bir oluşumdur, toplumun çürümesidir. Toplumun çok ağır bir bedel ödemesi, çocuklarımızın ise daha da ağır bir bedel ödemesidir. Tarihi ve kültürel değerleri olan tiyatro binalarımız yıkılıp yok edilmeleri yerine çoğaltılmaları sağlanmalıdır" denildi.

ÇİRKİNLİKLERİNDEN KORKANLAR

Tiyatro ile insanın kendisi ile karşı karşıya geldiği ise ünlü yazar Jean Genet’in "Ben tiyatroya kendimi görmek için giderim" sözüyle vurgulandı. Bir başka ünlü yazar Thomas Stronsky’nin "Sanat toplumun aynasıdır! Onu sevmeyenler kendi çirkinliklerinden korkanlardır" sözünün de yer aldığı mesajda şöyle denildi: "Bu bağlamda tiyatro seyircisini etkileyen, aynı zamanda seyircisinden etkilenen bir sanat dalı. Onun için toplumların iyiye ve güzele yönelmesine ışık tutmuş yüzyıllar boyu. Öte yandan bu sanat dalının sergilendiği mekanlar da önemlidir yaşamımızda."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!