TISİAD Başkanı Kılıç: Mersin’deki 6 bin Iraklı'ya iş olanağı sağlayalım

Güncelleme Tarihi:

TISİAD Başkanı Kılıç: Mersin’deki 6 bin Iraklıya iş olanağı sağlayalım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 11:51

TISİAD Başkanı Kılıç: Mersin’deki 6 bin Iraklı'ya iş olanağı sağlayalım

Haberin Devamı

 


MERSİN, (DHA)-TÜRKİYE-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin'de yaşayan yaklaşık 6 bin Iraklının bulunduğunu, kendi mesleklerini yapabilmeleri için yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.
TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Prof. Dr. Nalan Yetim'i ziyaret etti,işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Türkiye'ye gelen birçok Iraklının meslek sahibi olduğunu ifade eden Kılıç, "Iraklılara mesleklerini burada icra etmeleri için yardımcı olmaya hazırız. Iraklı vatandaşlarımız kendilerini yalnız hissetmeyecek. Biz onlarla beraberiz, yanlarındayız. Bizim vatandaşlarımız nelerden faydalanıyorsa, Iraklı vatandaşlarımız da aynı şekilde ondan faydalanacak" dedi.
TISİAD'ın Türkiye-Irak arasında ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için faaliyet gösterdiğini dile getiren Kılıç, derneği projeleri hakkında da şu bilgileri verdi:
"Mersin'de Irak'ın 18 vilayetinden iş adamları ve bürokratların davetli olacağı bir Türkiye Irak İş Zirvesi planlıyoruz. Her iki ülke açısından da önemli olacağına inanıyoruz. Bu konuda hem sizin hem sayın valimizin görüşlerini almak istiyoruz. Şu an ağırlıklı, bizim şirketlerimiz Kuzey Irak'a yoğunlaşmış durumda. Oysa Bağdat'ın güneyinde 10 il var. Bu 10 il hem ticarete hem yatırıma aç bölgeler. Bu 10 ilin iş adamlarını, belediye, ticaret oda başkanlarını, bürokratlarını davet ederek, Güney Bağdat İş Zirvesi planlıyoruz. Ayrıca kardeş şehir projelerimiz var. Basra, Bağdat, Erbil başta olmak üzere Irak'ın önemli kentlerini, Türkiye'nin önemli kentleri ile kardeş şehir yapma çalışmalarımız var. Musul'da sorunlar çözülürse önemli bir kentimiz ile kardeş şehir yapmak isteriz. Mersin Tanıtım Günlerini Irak'ta yapmak istiyoruz. Mesela, Mersin ve Adana tanıtım günleri İstanbul ve Ankara'da yapılıyor. Mersin'in tanıtımını Irak'ın Bağdat, Erbil, Basra kentlerinde yapalım. Mersin'in tarımını, turizmini, sanayisini, narenciyesini, markalarını oralarda tanıtalım. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyelerinin de katılacağı bir Irak ticaret heyeti de planlıyoruz. Güzel çalışmalarımız olacak, önümüzdeki dönemde."
Türkiye ile Irak arasındaki komşuluk ilişkilerine dikkat çeken Prof. Dr. Nalan Yetim, ilişkilerin düzeleceğine olan inancını dile getirerek, çözüm önerileri ile ilgili görüşlerini sundu.

ME(AŞ/OA/ )(12.1.2017, FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!