Tiryakioğlu'ndan, 'Gazilik' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Tiryakioğlundan, Gazilik mesajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 12:53

Tiryakioğlu'ndan, 'Gazilik' mesajı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  tarafından Gaziantep’e, Gazilik unvanı verilişinin 97'nci yıldönümünü kutladı.

Tiryakioğlu,  yayımladığı kutlama mesajında, işgal kuvvetlerine karşı dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazan Anteplilerin, böylesi yüce bir mücadelenin nişanesi olarak TBMM tarafından verilen ‘Gazi’ unvanını 97 yıldır aynı gururla taşıdığını ifade etti.

Gazilik unvanının Gazianteplilere doğuştan verilmiş, ecdadının yiğitliğini ve cesaretini simgeleyen ebediyen taşınacak bir madalya olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Antep savunması, her türlü imkândan yoksun ama kalbi vatan, millet ve bayrak sevgisiyle çarpan sivil halkın, her türlü savaş donanımına sahip düşman güçlerine karşı verdiği amansız bir mücadele olarak tarihte yerini almıştır. Şahinbeyleri, Şehitkâmilleri, Karayılanları ve isimsiz nice yiğit kahramanlarıyla işgal kuvvetleri karşısında destanlar yazan gözü pek Antepliler aynı zamanda kurtuluş mücadelesinde Anadolu halkına da umut kaynağı olmuştur. 10 ay süren kuşatma boyunca açlığa, yokluğa ve acımasız tüm saldırılara rağmen kurtuluş azmini ve inancını hiçbir zaman yitirmeyen kahraman ecdadımız TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde Gazilik unvanı ile onurlandırılmıştır. Vatan savunmasında binlerce yiğit evladını şehit veren ve bağımsızlık yolunda, Ya istiklal! Ya Ölüm! diyerek yiğitçe mücadele eden şehir halkına taltif edilen Gazilik onurunu 96 yıldır hep il günkü heyecan ve gururla taşımaktayız.  Bizlere bugün bu tarifi mümkün olmayan büyük gururu yaşatan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında hayatlarını kaybeden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilik yıl dönümümüz kutlu olsun."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!