Tiryakioğlu'ndan, Alman meclisinin soykırım kararına tepki

Güncelleme Tarihi:

Tiryakioğlundan, Alman meclisinin soykırım kararına tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 13:58

Tiryakioğlu'ndan, Alman meclisinin soykırım kararına tepki

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Alman Parlamentosunun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren kararını eleştirerek, "Bu karar bizim için yok hükmündedir. Kendi karanlık geçmişiyle yüzleşemeyenlerin böylesi bir karar alması insanlık tarihi adına utanç verici bir durumdur" dedi.

Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada, Almanya Federal Meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili aldığı kararın tarih ve gerçeklerle bağdaşmayan, tamamen siyasi, ideolojik ve ırkçı bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Tarihi, siyasetçilerin değil tarihçilerin araştırması ve değerlendirmesi gerektiğini savunan Tiryakioğlu, "Almanya'nın aldığı bu siyasi karar, Türk Milletine ve onun ecdadı Osmanlı'ya karşı yapılmış büyük bir saygısızlık ve haksızlıktır. Şanlı ve onurlu geçmişiyle var olduğu tüm topraklarda, her zaman insan sevgisini, kardeşliği ve dostluğu kendine şiar edinen ecdadımız, insanlık tarihinin her döneminde tüm dünyaya örnek olacak hal ve davranışlar sergilemiştir. Türkiye bugün dahi milyonlarca Suriyeli mülteciye kol kanat gerip, ev sahipliği yaparken, sözde insan hakları havariliğine soyunan Avrupa ülkeleri, tek bir mülteciyi dahi topraklarına ayak bastırmamak için akıl almaz entrikalar çevirmekte. Tüm bu yaşananlar göz önündeyken ve daha da acısı kendi karanlık geçmişiyle yüzleşmekten dahi kaçınan Almanya'nın böylesi utanç verici bir karara imza atması son derece üzüntü vericidir. Alman Meclisini bu kararından dolayı ülkem ve milletim adına kınıyorum. Umarım bu tarihi hatayı telafi edecek gerekli adımları en yakın zaman içerisinde atarlar" diye konuştu.

Tiryakioğlu, ayrıca Ermeni tasarısına imza atan başta Fransa ve Almanya olmak üzere diğer tüm ülkelerin yakın tarihte gerçekleştirdikleri kendi kanlı soykırımlarını sorgulamalarının daha aklıselim bir davranış olacağını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!