Tire'deki müze personeli Osmanlıca kursunu tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Tiredeki müze personeli Osmanlıca kursunu tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 19:21

Haberin Devamı

İZMİR - (AA) Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan Osmanlıcada Arapça Farsça kurallar kursu tamamlandı.

Öğretmenliğini Tarihi Necip Paşa Kütüphanesi Müdürü Ali İhsan Yıldırım’ın yaptığı ve 96 saat süren Osmanlıcada Arapça Farsça Kurallar Kursuna, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer’in eşi Derya Demirezer başta olmak üzere ilçede görev yapan tarih ve edebiyat öğretmenleri katıldı.

Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, 10 hafta süren kurs sonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçenin köklü tarihi ve eserleri ile önemli bir kent olduğunu belirterek "İlçede bulunan müzede çalışanların böyle bir kursa katılması da son derece önemli. Kursu düzenleyen Halk Eğitim Merkezini, müdürümüzü ve kursa katılanları tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke de, halktan gelen talepler doğrultusunda kurslar açmaya çalıştıklarını belirterek, "Şu an mesleki ve sosyal ve kültürel alandaki kurslarımıza devam ediyoruz. Bu kursumuzun devamında 64 saatlik Osmanlıca’da Kolay Metinler ile yine 64 saatlik Osmanlı Türkçesi İmlası Kurslarımız açılacak. Katılmak isteyen vatandaşlarımız kayıt yaptırmak için merkezimize müracaat edebilirler” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!