Tire'de genç çiftçilere destek

Güncelleme Tarihi:

Tirede genç çiftçilere destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 17:39

Tire'de genç çiftçilere destek

Haberin Devamı

İZMİR'in Tire ilçesinde 9'u hayvancılık, 4'ü bitkisel üretim alanında olmak üzere toplamda 13 genç çiftçiye, 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında hibe verildi.
Genç nüfusun kırsal kentlere göçünün önünü kesmek, gençleri tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapmaya teşvik etmek amacıyla uygulanan 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'ndan ülke genelindeki 25 bin genç çiftçi faydalanacak. Üzerine kayıtlı herhangibir malı, hayvanı olmayan 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilere yapılan tamamı hibe şeklindeki desteklemeler, 2017 ve 2018 yıllarında da devam edecek. 2016 yılı verilerine göre hazırlanan desteklemeler çerçevesinde Tire'de 9'u hayvancılık, 4'ü bitkisel ürünler olmak üzere toplam 13 genç çiftçiye destekleme yapıldı.
‘ANGUS' VE ‘SİMENTAL' CİNSİ 54 DÜVE DAĞITILDI
Tire'de 11'i kadın, 13 genç çiftçiden hayvancılık alanında faaliyet gösterecek olan 9 kişiye, Angus ve Simental ırklardan oluşan 6'şar tane düve dağıtıldı. Tireli çiftçilere dağıtılan toplam 54 düvenin değerinin yaklaşık 30 bin lira olduğu öğrenildi. Tire'deki hibe desteklemelerinin ‘canlı hayvan desteklemesi' bölümünün teslim töreni, Tire Hayvan Pazarı'nda gerçekleştirildi. Kaymakam Hasan Tanrıseven'in katıldığı programda  İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş ve  Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu da yer aldı. Programa aileleri ile birlikte gelen genç çiftçiler destekleme nedeniyle büyük bir mutluluk yaşadı. Kaymakam Tanrıseven, Tire'nin her alanda gelişmesi için sürekli olarak çalışmaları sürdürdüklerini belirterek "Ben Tire'nin kısa sürede tarım ve hayvancılığın merkezi olacağına inanıyorum. Her geçen gün yeni tesislerin açılması da bunun bir göstergesidir. Hak sahibi genç çiftçilerimizin büyük bir bölümünün kadınlardan oluşması beni ayrıca sevindirdi. Bu tarz projeler aynı zamanda istihdama katkı sağladığından hibe kazanan çiftçilerimizin artması için çalışmalara ağırlık vereceğiz" dedi. Tören, genç çiftçilere çekiliş yoluyla hayvanlarının dağıtımı ile sona erdi.

Kamuran KIZILBOĞA / TİRE (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!