'Tıp Bayramı'na özel beste

Güncelleme Tarihi:

Tıp Bayramına özel beste
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 10:01

'Tıp Bayramı'na özel beste

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da oturan halk ozanı 61 yaşındaki Hilmi Özdemir, 14 Mart Tıp Bayramı'na özel beste yaptı.

Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Yardımcısı Hilmi Özdemir, sağlık çalışanlarının uğradığı şiddeti protesto etmek için 'On Dört Mart' adıyla beste yaptı. Hemşire olan eşi Belma Özdemir'i 2013 yılında kaybeden Hilmi Özdemir, tüm zorluklara rağmen yılın her günü, günün her saati görev yapan sağlık çalışanlarının hoşgörülü tutumları ve mesleklerine bağlılığın takdire şayan olduğunu söyledi.

Emekli sınıf öğretmeni olduğunu, 11 yaşından beri müzikle uğraştığını anlatan Hilmi Özdemir, başta doktorlar olmak üzere, rahmetli eşime ve tüm sağlık çalışanlarına 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı besteyi armağan ettiğini söyledi.

Besteyi 11 Mart'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaptığını anlatan Hilmi Özdemir, "Sadece bir teşekkür etmek istemedim. Bir buket çiçekle de kutlamak istemedim. Tüm hocalarıma hem çiçek niyetine hem de kutlama mesajı niyetine bu besteyi yaptım, kabul etmelerini istiyorum. Sağlık çalışanlarının uğradığı şiddete vurgu yapmak istedim. Görevleri hayat kurtarmak, insanı yaşatmak olan sağlık çalışanlarının uğradığı şiddeti protesto ediyorum" dedi.

DEMİREL'DEN ALTIN SAAT ÖDÜLÜ

Şu ana kadar 1000'in üzerinde beste çalışması olduğunu, kayıt altına alınması için Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM) verdiğini anlatan Özdemir, katıldığı pek çok ulusal ve uluslararası beste ve şiir yarışmasında dereceler aldığını, 150'ye yakın ödül aldığını söyledi. Çalışmalarından dolayı dönemin cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in kendisini altın kol saatiyle ödüllendirdiğini ifade eden Hilmi Özdemir, "TRT'nin kültür programı 'Anadolu'nun Sıcak Yüzleri' için çalışmalar yapıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!