Tınaztepe'den miniklere KBB ve göz taraması

Güncelleme Tarihi:

Tınaztepeden miniklere KBB ve göz taraması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 11:22

Tınaztepe'den miniklere KBB ve göz taraması

Haberin Devamı

İZMİR'in Buca İlçesi'ndeki Özel Tınaztepe Hastanesi ve Buca Tıp Merkezi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilkokul öğrencilerine hem göz hem de kulak, burun, boğaz taraması yapıldı.

Özel Tınaztepe Hastanesi ve Buca Tıp Merkezi, 97'ncisi kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle ilkokul öğrencilerine ücretsiz göz ve kulak, burun, boğaz (KBB) taraması yaptı. Buca'nın farklı okullarından Özel Tınaztepe Hastanesi ve Buca Tıp Merkezi'ne velileri ile gelen minik öğrenciler, poliklinikleri gezerek doktorlardan yapılan işlemler hakkında bilgi aldı. Daha sonra göz ve KBB muayenesi olan toplam 90 minik öğrenciye tişört hediye edildi.

Okul dönemindeki çocuklarda göz bozukluklarının erken ve doğru zamanda teşhis edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Özel Tınaztepe Hastanesi Göz Hastalıkları bölümü uzmanı Op. Dr. Tümay Kocaoğlu, çocukların göz sağlığını korumak, rahatsızlıkları saptamak ve önleyebilmek için mutlaka göz muayenesinden geçmesi gerektiğini söyledi. Okul çağındaki çocukların şaşılık, kayma ve göz tembelliği gibi göz sorunları açısından mutlaka muayene ettirilmesi gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Kocaoğlu, "Gözlerdeki problemler okul başarısını düşürmede etkin rol alıyor. Bu nedenle erken teşhis ve tedavi önemli. Ailelere büyük görev düşüyor. Şaşılık veya göz kayması gibi sorunlar aileler tarafından kolayca fark edilebiliyor, fakat ailenin ve çocuğun fark edemediği göz tembelliği, kırma kusuru gibi diğer rahatsızlıklar ancak muayenede ortaya çıkıyor. Bu nedenle herhangi bir şikayeti olmayan çocukların yılda bir, ailede göz rahatsızlığı bulunan veya gözlük kullanan çocukların 6 ayda bir göz muayenesi olması gerekir" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!