Tıkıtı Fast Food

Güncelleme Tarihi:

Tıkıtı Fast Food
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şaşkınbakkal Çarşı Mağazasının yan tarafında gençlerin uğrak yeri. Sahibi Nezih Saruhan, bir süre Kadıköy'de çalıştıktan sonra altı yıl önce Tıkıntı'yı açmış. O zamandan bu yana da kumpiri, döneri, soğuk sandviçleri ve ızgaralarıyla her yaştan insana hitap etmeyi başarmış. Yakındaki ev ve işyerlerine paket servis de yapılıyor. Ayrıca Nezih Bey, yemek yemeye gelen gençlerden bir hatıra pozu alıyor.

ŞAŞKINBAKKAL'DA KABAKÇI

Recep Sormaz, Şaşkınbakkal Migros'un önünde bal kabağı satıyor. Her gün, Ünalan'daki evinden gelerek sabah 8,30'ta tezgah açan 22 yaşındaki Recep akşama dek kabağın yanı sıra üzüm yaprağı ve kavanozda taze enginar da satarak ekmek parasını çıkarıyor. Elektrikli testereyle kestiği kabakları paketi 750 bin veya 1 milyon liradan müşterilere sunuyor.

YÖRÜK ÇIKMAZI

Tünel'den Karaköy'e inerken sol tarafta yer alan 76 adımlık bu çıkmaz, geçenleri ressam Habib Gerez imzalı, karşılıklı iki duvara çizilmiş resimlerle karşılıyor. Sokağın iki dükkanını, filatelisi ve kuaförü geçip biraz ilerleyince sol yanda Alman Lisesi'nin arka duvarı ve sağ yanda da yine Alman Lisesi'nin anaokulu kısmı var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!