Tıbbi malzeme eczaneden de alınabilecek

Güncelleme Tarihi:

Tıbbi malzeme eczaneden de alınabilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 10:49

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan tıbbi malzeme sözleşmesi ile eczacılar ilacın yanı sıra tıbbi malzeme için de danışmanlık hizmeti verecek.

Haberin Devamı

Meslektaşlarına yeni uygulama hakkında bilgi tazelemesi yaparak 1 Temmuz tarihine hazırlandıklarını belirten Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Vatandaşlar, hasta altı bezi, varis çorabı, tabanlık, koltuk değneği, korseler, nebulizatör, hasta yatağı gibi elzem 115 tıbbi malzemeyi eczanelerimizden alabilecekler” dedi. Uygulamanın hastalara sağlayacağı kolaylığa da dikkat çeken Saydan şunları kaydetti:

ÖDEMEYİ BEKLEMEYECEK

“Reçetesine tıbbi malzeme yazılmış olan hastalarımız 1 Temmuz’dan sonra cadde cadde dolaşıp tıbbi malzemeci aramayacak, fatura kestirip kurumdan yapılacak ödemeyi beklemeyecek. Çünkü, SGK eczanelerimizle sözleşme yaparak vatandaşlarımızın her gün çalışan, ülkemizin en ücra köşesinde bile hizmet veren 25 bin eczaneden hizmet alınmasını sağlamıştır. Eczane sözleşmelerinin ‘tıbbi malzemelerin’de eczanelerce karşılanması yönünde hazırlanması vatandaşlarımızın sağlık hizmetini kesintisiz alması açısından çok önemli bir gelişmedir.

Haberin Devamı

115 MALZEME ALINABİLECEK

Vatandaşlarımız; hasta altı bezi, varis çorabı, tabanlık, koltuk değneği, korseler, nebulizatör, hasta yatağı vs. gibi elzem 115 tıbbi malzemeyi eczanelerimizden alabilecekler. Eczane eczacılarının sendikası TEİS olarak iddia ediyoruz ki, bizler yüksek eğitim seviyesinde, nitelikli satış yapan kurumlarız. Eczanelerimizde marka seçiminde gerekli özeni gösteriyoruz ve ürün hakkında yeterli bilgiye sahibiz. Eczanelerimizde vereceğimiz ürünlerin fiyatı hiçbir zaman vatandaşımızı zorlayacak, kurumu zarara uğratacak seviyede olmayacak. Fiyat avantajından dolayı da eczanelerimiz vatandaş tarafında tercih edilecektir.”

BAKMADAN GEÇME!