THY ile uçmaz Halk Ekmek yemezler

Güncelleme Tarihi:

THY ile uçmaz Halk Ekmek yemezler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 22:15

TUSKON ve üyelerine yönelik 31’i tutuklu 3’ü firari 86 şüpheli hakkındaki FETÖ/PDY soruşturması tamamlandı. İddianamede gizli tanığın, “Fişlenecekleri korkusuyla THY’yi kullanmazlar, büyü olduğu algısıyla Halk Ekmek yemezler” ifadesi de yer aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Federasyonu (TUSKON) ve üye şirketleriyle ilgili iddianamede, firari şüpheliler Fetullah Gülen, Mustafa Muhammet Günay, Rızanur Meral’in “Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 16 yıldan 25.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari’nin “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Belgede sahtecilik” suçundan 8.5 yıldan 18 yıla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Mustafa Şevki Kavurmacı, ünlü baklavacı Faruk Güllü, TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz’ün de arasında bulunduğu 80 kişinin “Silahlı terör örgütü üyesi olmak”tan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Haberin Devamı

İddianamede yer alan gizli tanık Boran’ın ifadesi de şöyle: “Örgüt, darbe girişimi sonrasında irtibatını ve faaliyetlerini Facetime programıyla yürütüyor. Uçuşlarda THY’yi fişleneceklerini düşündükleri için kesinlikle kullanmıyorlar. Hamidiye suyunu içmezler ve İstanbul Halk Ekmek’in ekmeği almazlar. Bunlarda büyü olduğu algısı vardır.”

18 Ağustos 2016’da şüphelilere ait taşınmazlara, araçlarına, hesaplarına, kiralık kasa mevcutlarına el konulduğu hatırlatılarak, adli emanetteki maddi değer taşıyan eşya ve paralarının müsadere edilmesi talep edildi.

İddianamede Topbaş’ın damadı Kavurmacı’nın ortaklarından olduğu Aydınlı Hazır Giyim’in hesaplarından, hesaplarına havale yapılanların çoğunluğunun FETÖ üyeliğinden ve terörizmin finansmanı suçlarından haklarında soruşturma yapılanlar olduğu öne sürüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!