THK'nın Simav'deki 23 Nisan gösterileri beğenildi

Güncelleme Tarihi:

THKnın Simavdeki 23 Nisan gösterileri beğenildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 17:34

THK'nın Simav'deki 23 Nisan gösterileri beğenildi

Haberin Devamı

TÜRK Hava Kurumu'nun (THK) Simav Şubesi, Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Demirci Beldesi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir dizi etkinlik düzenledi. Başta Çocuklar olmak üzere vatandaşlara sunulan yamaç paraşütü ile radyo motor kontrollü model uçak gösterisi ilgiyle izledi.

THK Simav Şubesi tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Simav'a bağlı Demirci Beldesi'nde bir dizi etkinlik düzenlendi. CHP'li Demirci Belediye Başkanı Turan Sümer'in de katıldığı etkinlik, Demirci İlkokulu bahçesinden izlendi. Eskişehir'den gelen THK pilotları, radyo motor kontrollü model uçak gösterisi yaptı. Başta çocuklar ve vatandaşlar ilgiyle gösteriye izledi. Ayrıca yamaç paraşütü gösterisi de beğeni topladı. Yamaç paraşütü gösterisini THK'nın milli pilotlarından Mevlüt Hoyraz, radyo motor kontrollü model uçak gösterisini THK'nın usta pilotlarından Burakhan Danacı sundu. Yamaç paraşütü gösterisinde yerden 250 metre yükseklikte çocuklar için 23 Nisan bayramınız kutlu olsun pankartı açıldı. Nefes kesen gösteri, uzun süre ayakta alkışladı. Simav-Sındırgı Karayolu üzerinde sergilenen radyo motor kontrollü model uçuk gösterisi ise yaklaşık 10 dakika sürdü. İzleyiciler gösteriyi nefeslerini tutarak izledi, pilotu alkış yağmuruna tuttu. İzleyenler gösterileri cep telefonlarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi.

THK Simav İlçe Başkanı Mehmet Aydın Uzun, ilçede ilk kez gerçekleştirdikleri etkinliklere vatandaşların yoğun ilgi göstermelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Uzun, "Gösterilerimizin devamı Simav'ın kurtuluşu günü olan 4 Eylül 2016 tarihinde daha geniş kapsamlı bir şekilde devam edecek" dedi.

CHP'li Demirci Belde Belediye Başkanı Turan Sümer, Eskişehir'den gelen THK'lı konuklarına teşekkür etti. Sümer, "THK bizi memnun etti. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Sümer, ayrıca 'O Ses Türkiye Yarışması'nın birincisi Hasan Doğru tarafından halka ücretsiz halk konseri verileceğini söyledi.

Yamaç paraşütü pilotu Mevlüt Hoyraz ise, "Bugüne kadar Türkiye'nin pek çok yerinde böyle gösterilerde bulundum. Ancak Simav Demirci beldesinde gördüğüm ilgi ve coşku beni çok duygulandırdı. Havadan yere inmek istemedim" diye konuştu.

Öğrenciler ve vatandaşlar gösterileri beğeniyle izlediklerini söyledi.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!