Tezgahların Fiyat Şampiyonu Bamya

Güncelleme Tarihi:

Tezgahların Fiyat Şampiyonu Bamya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 12:46

KURU BAMYA

Vatandaşların severek yediği ve birçok sağlık problemine iyi gelen ve kilogram fiyatı pazarda 10 TL bulan bamya kurutulunca fiyatı 120 TL’ye çıkıyor.
Bilecik Merkez Hürriyet Mahallesi’nde kurulan pazarındaki tezgahlarda birçok sebze meyve yerini alırken, pazarın bu haftaki fiyat şampiyonu yaş bamya oldu. Sağlığa olan faydaları ile sofraların vazgeçilmezi olan bamya, aşırı kolesterol ve toksin seviyelerini düşürmesi, buna bağlı olarak da kan şekeri düzeylerini stabilize etmesi, diyabete karşı aktif koruma göstermesi, cildin daha sağlıklı olmasını sağlaması, gözlerde meydana gelen katarakt riskini azaltması ve soğuk algınlıklarına, öksürüğe karşı doğal bir ilaç olması özellikleri ile biliniyor. Pazarda yaş bamya kilosu 10 TL’den alıcı beklerken, kış için kurutulmuş bamya ise 120 liradan alıcı bekliyor.
“BAMYANIN YAŞI 10 TL, KURUSU 120 TL’DEN SATILIYOR”
Pazartesi pazarında bamya üreticisi ve satıcısı olan Mustafa Aldaş, bamyanın sıcak havaları sevdiğini, sıcak havalarda bamyanın boy vererek üretimin daha fazla olduğunu anlattı. Aldaş, “Ama bamyayı yetiştirmek zahmet istiyor. Diğer ürünler kadar kolay değil. Çiftçi de daha kolay yetiştirilen ürünleri bahçelerine ekince, bamya tezgahlarda azalıyor. Fiyatlarda her geçen gün yükselebiliyor. Bu hafta bamyayı köyde 7 TL’ye pazarda ise 10 TL’ye satıyorum. Yaş bamya pazarda 10 TL ama kışlık için kurutulunca fiyatı 120 TL’ye kadar çıkıyor. Bamya kolesterol, şeker, göz, öksürük gibi şeylere iyi geliyor ve her derde deva” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!