Tevfik Sırrı Stadyumu meydan oluyor

Güncelleme Tarihi:

Tevfik Sırrı Stadyumu meydan oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 11:36

Tevfik Sırrı Stadyumu meydan oluyor

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz günlerde kentte gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun bir meydana dönüştürülmesi önerisine destek geldiğini açıkladı.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, kent gündemi ile ilgili gelişmelere değindi. Kocamaz, hayata geçirilecek bazı projelere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da olumlu baktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Mersin’e geldiğinde sel felaketinin ardından dere yataklarının ıslahı ile ilgili talebimizi ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımız dere yataklarındaki binaların kaldırılması gerektiğini ifade ederek, gerekirse o bölgelerde kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi."
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:
"Biz bir daha böyle bir yeri Mersin’de bulamayız. O bölgenin OYAK’a ait arsa ile birleştirilerek nefes alınacak bir kent meydanı oluşturulması düşüncesindeyiz. Daha önce orası sit alanı olarak belirlenmişti. Koruma Kurulu daha sonra buranın sit alanı olmadığına karar verdi. Stat yanındaki kapalı salon, açık futbol sahası ve sahildeki Vakıf Teras tesislerinin birleştirilerek nefes alınacak bir alan yaratılmasını istiyoruz. Bu düşüncemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da desteklendi."
Kocamaz raylı sistem ile ilgili gelişmeler konusunda da şu bilgileri verdi:
"Raylı sistemlerle alakalı biz Bakanlığa iki alternatifli sunum yapmıştık. Bunlardan birisi Monoray yani raylı sistemlerin havadan götürülmesiydi. Diğeri de karma bir sistemdi. Belirli bölümlerde havadan giden belirli bölümlerde ise yerin 25 metre altından giden bir yapıydı. Bakanlık karma sistemi kabul etti."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!