TEV'den mentorluk atağı

Güncelleme Tarihi:

TEVden mentorluk atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:38

Türk Eğitim Vakfı (TEV) İkinci Geleneksel Bursiyer Buluşması'na Türkiye'den ve dünyadan bağışçılar, mezun ve yeni bursiyerler katıldı. Buluşmada TEV bursiyerleri arasında mentorluk çalışmalarına güç katması hedeflenen TEVMENTORİNK projesi de tanıtıldı. Buluşmada bir konuşma yapan TEV Genel Müdürü M. Yıldız Günay, "TEV'de her birey bir diğerinin iyiliği için çalışır. TEVMENTORİNK ile ailemizin her üyesi TEV mentilerine mentorluk ederek onları hayata hazırlayacak, deneyimleri ile yönlerini bulmalarına yardımcı olacak" dedi.

Haberin Devamı

TEV, geleneksel bursiyer buluşmalarında her sene yeni bir proje tanıtıyor. Geçen yıl TEV Nesli projesi kapsamında öğrencilerin kişisel gelişimlerine destek olmak ve kariyer planlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan TEV Akademi’yi hayata geçirmişti. Bu yıl ise TEVMENTORİNK projesinin tanıtımı yapıldı.TEV Genel Müdürü M. Yıldız Günay, "Ülkemizin gençlerine burs vermekle kalmıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği yaratma konusunda çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu çalışmalarımızı daha fazla organize temek için TEV Nesli projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında öğrencilerimizin kullanıma açtığımız TEV Akademi'den bugüne kadar bin 500’e yakın öğrenci eğitim aldı. Kişisel gelişim ve kariyer planlama konusunda düzenlenen 17 farklı eğitim programı kademeli olarak öğrencilerimizin kullanımına açıldı. 900 öğrenci ise birden fazla eğitim programından faydalandı" diye konuştu.

Haberin Devamı

YARINLARIMIZ AYDINLIK OLACAK

TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal de TEV bursiyerlerinin başarılarından bahsederek, şunları söyledi:

"Bir Türk genci kafasına bir şey koymuşsa mutlaka yapar. Bugün bir TEV bursiyeri şu anda milletvekili, ayrıca bursiyer öğrencilerimiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde çalışıyor. Aynı zamanda Hanburg'ta müzik alanında eğitim alan öğrencilerimiz döndüklerinde Mimar Sinan Üniversitesi Oda Orkestrası'nı kuracak. Bunlar küçümsenecek başarılar değil. Yarınlarımız aydınlık olacak. Hepinizi seviyorum."

MEZUN BURSİYERLERİN TECRÜBELERİ AKTARILACAK

TEV Yönetim Kurulu Üyesi, Burs Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Şükrü Tekbaş da mentorluk programlarında yaşadıkları başarısızlıklardan bahsetti. Yeni mentorluk projesi TEVMENTORİNK sayesinde mezun TEV bursiyerlerinin tecrübelerinin, bursiyerlere daha etkili bir şekilde aktarılabileceğni dile getirdi.
Online platform üzerinden yürütülecek TEVMENTORİNK projesi ile mezun bursiyerler, yeni bursiyerlere mentorluk edecek. Öğrenim görmeye devam eden TEV bursiyerleri, iş, kariyer, okul, meslek ya da özel hayataki her noktada kendilerine yapıcı geribildirim verecek montorlarla çalışmalarını sağlayacak bu özel program sayesinde daha donanımlı hale gelecek. 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!