Teşvik paketinde esnaf unutulmasın

Güncelleme Tarihi:

Teşvik paketinde esnaf unutulmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 15:46

Hükümet tarafından açıklanan yeni teşvik paketlerinde esnaf ve sanatkârın olmadığına dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Esnafın acil 5 talebine vurgu yapan Palandöken yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti: “Esnaf ve sanatkâr için geniş kapsamlı teşvik programı açıklanmalı. Esnafın acil olarak istediği 5 talebi var. Bunlar krediye rahat ulaşım ve kredi miktarı, haksız rekabeti ortadan kaldıracak tedbirler, girdi maliyetini azaltacak ucuz esnaf tarifeleri, istihdam ve prim desteği ve ÖTV’siz araç yenileme hakkının verilmesi olarak sıralayabiliriz. Unutmayalım küçük işletmeler büyüklerin fidanlığıdır. 

SİCİL AFFI ÇIKARILMALI

Etkin sicil affı çıkarılmalıdır. Çıkarılacak sicil affını uygulamayan bankalara müeyyide uygulanmalıdır. Esnaf ve sanatkârımıza yönelik kredi plasmanı artırılmalıdır. İhtiyacı olan esnaf kredi bulabilmeli. Ülkemizde 2 milyondan fazla esnafımız ve sanatkârımız kendi yağıyla kavrularak devletine yük olmadan evin geçimini sağlamaya çalışıyor. Fakat vergisi, primi, faturası derken elinde avucunda bir şey kalmıyor. En pahalı su, elektrik ve akaryakıtı kullanan esnafımızın bu girdilerinde indirime gidilerek ucuz akaryakıt ve elektrik, su tarifeleri uygulanmalıdır. Maliyetler düşerse vatandaş da ucuza alır. Taşımacı ve şoför esnafımız eskiyen, yedek parça maliyetleri artan, çevreye zarar veren araçlarını yenilemek için hükümetimizin karar almasını bekliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!