Tertemiz bir isimle bembeyaz bir sayfa

Güncelleme Tarihi:

Tertemiz bir isimle bembeyaz bir sayfa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2008 00:00

MHP Ankara İl Başkanı Demirel, Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ismini 15 ay önce MHP Genel Merkezi’ne sunduklarını açıklayarak, "Adayımız tüm teşkilatın gönlündeki isim. Hiç kimse Mansur Bey’in yaptıkları ve şahsiyetiyle ilgili kötü bir şey söyleyemez. Ankara’da tertemiz bir isimle bembeyaz bir sayfa açacağız" dedi.

Haberin Devamı

MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel yaklaşan yerel seçimler öncesi Ankara Hürriyet’e önemli açıklamalarda bulundu. Demirel, MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e; CHP’nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan SHP Genel Başkanı Karayalçın’dan, Büyükşehir Belediyesi adaylığı için "Ben de varım" diyen Keçiören Belediye Başkanı Altınok’a kadar kent siyasetinde etkin isimlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için seçtikleri Yavaş’ın adını 15 ay önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunduklarını söyleyen Demirel, Yavaş isminde uzlaşmanın nasıl sağlandığını şöyle anlattı:

"Mansur Bey 10 yıldır belediye başkanlığı yapan, 57. Hükümet dışında hükümet desteği alamamış, muhalefet belediye başkanı olmuş, buna rağmen ilçesinde mucize yaratmış bir isim. Sadece Ankara ve Türkiye’de değil dünyada marka olmuş bir ilçe yarattı. Hiç kimse Mansur Bey’in yaptıkları ve şahsiyetiyle ilgili kötü bir şey söyleyemez. Ankara’da tertemiz bir isimle bembeyaz bir sayfa açacağız.

MHP kesinlike potadadır

Mansur Yavaş ismini diğer alternatif adaylarla birlikte 15 ay önce Genel Merkez’e sunmuştuk. Gönlümüzde en üstteydi. Biz de bu doğrultuda araştırmalarımızı, çalışmalarımızı yaptık. Kamuoyu yoklamaları dahil teşkilata sorduk. Mansur Bey üzerinde müşterek yakalayınca Genel Başkanımızla paylaştık. Sonrasında en doğru adayın Mansur Yavaş olacağına karar verildi. Aldığımız yankıya bakıyorum, Genel Merkezimiz ve teşkilatımız çok doğru bir iş yapmış. 2-3 gün telefonlarımız kilitlendi, başka siyasi partilerden insanlar zaman zaman oy rengini değiştiren hemşerilerimiz müthiş bir destek verdi. Çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu defa kesinlikle MHP potadadır, düşündüklerimizi sahaya yansıtabilirsek seçimi alacağız. Bundan hiç bir şüphemiz yok.

Diğer partilerden de oy alacağız

Kavgaya değil, hizmete talibiz. Projelerimizi sunacağız, hemşerilerimizde yankı bulacağına da eminiz. Şu an projelerimizin dokümantasyonu yapılıyor. Bir de Ankara’da hep yapmaya çalıştık ama bu defa çok daha fazla insanla alan çalışmaları yapılacak.

Diğer partilerin adayları belli değil. Biz diğer siyasi partilerin yaşadığı karmaşadan medet ummuyoruz. İşimize bakacağız. Aday olan diğer Büyükşehir Belediye Başkan adaylarıyla bir gerginliğe girmeyeceğiz. Ankara’yla ilgili vizyonumuzu anlatıp, o misyonu yüklendiğimizi ifade edeceğiz.

DP, ANAP ve diğer partilerin bize oy vereceklerini düşünüyorum, bunun emareleri de var. DP’li Haymana Belediye Başkanı Bünyamin Adacı partimize katıldı. Katılımlar devam edecek.

Gökçek’e

Haberin Devamı

Oylarımızı geri alacağız

"MELİH Bey’in kendisi hiç bir zaman ülkücü camiada bulunuş biri değil. Bunu pompalar, kendisi makyavelist bir felsefeye sahiptir. Genel olarak Melih Bey’de yüzde 16 oyumuz var. Bu oylarımızı geri alacağız. Biz rakip olarak karşımıza yorgunluğu ve yıpranmışlığı açısından Melih Gökçek çıksın istiyoruz. 2007’de yapmış olduğu davranışlarda MHP’yi manüple etmeye çalışmıştır. Genel Başkanımın, genel merkezimizin ya da il teşkilatımızın bir açıklaması olmadığı halde, ’MHP’ye oy verirseniz onlar CHP’yle koalisyon yapacak, oyunuz CHP’ye gidecek’ şeklinde etik olmayan açıklamalar yaptı. O yüzden bu seçimde Melih Bey’den bu seçimde bir mahsup yapacağız. Aday olma ihtimalinin zayıf olduğunu biliyoruz. Melih Bey’i aday yapsınlar biz o mahsubumuzu bir yapalım."

Karayalçın’a

Vebalinin altında ezilecek

"GENEL Başkan olduğu dönemde bugün ülkede bir sürü kargaşaya sebep olmuş bir terör ortamını sağlayan insanlara parlamento yolu açmıştı, bu reddedilmez bir gerçek. Kendisi de bunu söylüyor. Bugün bölücü diye anılan bir terör örgütünün siyasi uzantısı olan bir partinin şu anda yönetim kademesindeki insanları TBMM’ye soktu. Bu vebalin altında ezileceğini düşünüyorum."

Altınok’a

O ne yapar bilemem

"TURGUT bey bizden aday olduğunda Keçiören’de 7 bin oyumuz vardı. 10 kat arttırdık, 70 bin oldu. Bu ülkücü iradenin tecellisidir. Turgut bey AKP’de siyaset yapan bir belediye başkanı. Bundan sonra ne yapar bilemem, o kendi problemi. Keçiören’de oyumuzu artık 10 kat arttırmaya da ihtiyacımız yok. MHP Keçiören’de çok güçlü, geçmişten beri tabanımızın hareketli olduğu bir yer. İddialı bir şekilde seçime hazırlanıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!