Terörü protesto gösterilerine katılan liselilerin ifadeleri alındı

Güncelleme Tarihi:

Terörü protesto gösterilerine katılan liselilerin ifadeleri alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 14:05

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 12 askerin şehit edilmesi ardından Eskişehir'de terörü protesto gösterilerine ve şehit cenazesine katıldıkları için okula gitmeyen lise öğrencileri hakkında soruşturma açıldı.

Eskişehir'deki liselerde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatı üzerine, Hakkâri'de 12 askerin şehit edilmesi ardından protesto gösterilerinin olduğu 22, 23 ve 24 Kasım tarihlerinde okula gelmeyen öğrenciler tesbit edildi. Bazı liselerde bu tarihlerde okula gelmeyen öğrencilerden yazılı savunma istenirken bazı liselerde öğrencilerin sözlü savunmaları alındı.
Okul yönetimi tarafından ifadeleri alınan lise öğrencileri tedirgin olduklarını belirtti. Öğrenciler şehit cenazesine katıldıkları için okula gitmediklerini, okul yöneticilerinin devamsızlık nedenini sorduğunu sorduğunu anlattı. Adlarının yazılmasını istemeyen öğrenciler, “Bazı arkadaşlarımızı cenazeye ve protesto gösterilerine katıldıkları halde hasta oldukları öne sürüp okula gelmediklerini söyledi. Şehit cenazesine gitmek en doğal hakkımız. 12 şehit vermişiz, gitmesek olmazdı. Ancak okul idaresinin ifade alması bazı arkadaşlarımızı tedirgin edip korkuttu. Ayrıca cenaze törenine ve protesto gösterilerine sadece biz katılmadık. Öğretmenlerimiz de katıldı” diye konuştu.
Bazı öğrenci velileri ise Eskişehir'de 23 Ekim tarihinde şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek için Reşadiye Camii'nde yapılan cenaze töreninde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yuhalandığını hatırlatarak, bu nedenle öğrencilerin ifadelerinin alındığını öne sürdü. Bir veli, “Bakanı yuhalayanlar arasında bozkurt selamı veren lise öğrencileri de vardı. Bu yüzden öğrencilerin ifadelerinin alındığını sanıyoruz” dedi.
Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar öğrenciler hakkında soruşturma açmadıklarını, sadece onlara ‘gözdağı vermeyi' amaçladıklarını söyledi. Bunun Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yuhalanması ile ilgisinin olmadığını kaydeden Ertuğrul Dindar şöyle konuştu:
“Gösterilerin olduğu 3 gün okula gelmeyen öğrencileri tesbit etmemizdeki amaç onlar hakkında soruşturma açmak değildir. Amacımız onlara gözdağı vererek, taşkınlık yapmalarını ve sonucu üzücü olabilecek olan olaylara katılmalarını engellemektir. Çünkü öğrencinin yeri okuldur. Biz protesto gösterileri öncesinde öğrencileri, velileri, hem de okul yönetimlerini uyardık. Okul müdürlüklerine öğrencilerin mitinglere katılmaması yönünde yazılı çağrıda bulundum. Hain örgütün amacı milletimizi birbirine düşürüp ülkemizi içten bölüp parçalamaktır. Örgütün bu emelini gerçekleştirmemesi için daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duymak zorundayız. Okul müdürlerine öğrencilerin protesto eylemlerine katılmamaları için gerekli önlemlerin alınmasını, protesto eylemlerinde öğrenci tespit edilmesi halinde öğretmen ve okul yöneticilerinin sorumlu tutulacağını belirtmiştim. Bu konuda Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik de yayımladığı genelgede eğitim- öğretimin aksatılmaması, öğrencilerimizin istenmeyen bazı durumlarla karşılaşmaması ve zarar görmemesi, bölücü terör örgütünün kamuoyunda yaratmayı amaçladığı tedirginlik ve infial ortamına katkı sağlanmaması bakımından yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer personelimizin bu tür gösterilere katılmasına kesinlikle izin verilmemesini istemişti.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!