'Terör tercihi insanlığa ihanettir'

Güncelleme Tarihi:

Terör tercihi insanlığa ihanettir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 21:09

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa’nın terör örgütleri arasında ayrım yaptığını belirterek, “Terör örgütlerinin birini diğerine tercih etmek insanlığa, dünya barışına yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, 9. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde düzenlenen öğle yemeğinde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Bugün DEAŞ, PKK, Avrupa’da terör örgütü olarak tanınıyor ama DEAŞ’ın propagandasına katiyen izin verilmiyor. Avrupa terör örgütleri arasında ayrım yapıyor. PKK’ya gelince müsamahakar, DEAŞ’a gelince değil. Terör örgütlerinin birini diğerine tercih etmek insanlığa, dünya barışına yapılacak en büyük ihanet. Terör örgütlerinin hepsi aynı merkezden yönetilir; bir terör örgütü ile bir başka terör örgütünü yok edemezsiniz. Başarının sırrı işbirliğidir ve terör örgütü arasında ayrım yapmamaktır.

Terör tercihi insanlığa ihanettir

Haberin Devamı

ASİMETRİK SALDIRI

Türkiye asimetrik bir saldırı altındadır. Birçok ülke terörle, özellikle DEAŞ terör örgütüyle mücadelenin sadece lafını yapıyor. Fırat Kalkanı’nda, Suriye’de, Başika’da, Irak’ta ve Türkiye’de gerçek anlamda bu terör örgütüyle mücadeleyi Türkiye yapıyor. Bunu artık dünya görmelidir, görmek mecburiyetindedir. Suriye’de durum gittikçe kötüye gidiyor. Sonunda inisiyatif almak, oradaki akan kanı durdurmak ve ülkenin acılarını sona erdirmek için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkemiz çok daha aktif bir rol aldı ve ateşkesi başlattık. Bu bir adım. Geç de olsa önemli bir adım. Eğer burada bir yol kazası yaşamazsak, bundan sonrası siyasi çözüme giden bir yolun başlangıcı olacak.

AVRUPA BOL BOL KONUŞUYOR

Dünyaya bakıyoruz, ‘Türkler çok güzel iş yapıyor, hakikaten örnek bir ev sahipliği yapıyor’ deniliyor, sırtımızı sıvazlamaktan başka hiçbir şey yaptıkları yok. Avrupa ülkeleri bol bol konuşuyor. Ya bırakın konuşmayı kardeşim siz de gelin el atın, biraz yük alın. Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den başlar. Avrupa ülkeleri ne yazık ki bu konuda intikal sıkıntıları var, geç intikal ediyor. Sizler, sadece resmi temaslarınızda değil ve bulunduğumuz ülkelerdeki medyayı, diğer paydaşları da ziyaret edin, mutlaka bu algı operasyonunu kırmamız lazım. FETÖ fakir fukaradan topladıkları paraları şimdi algı operasyonu yapmak, Türkiye’nin turizmine, ekonomisine güvenliğine zarar verecek her türlü faaliyetler için oluk oluk para harcıyorlar.

Haberin Devamı

AB 2004’TE KAZIK ATTI

Cenevre’de KKTC ile Rum tarafının arasında görüşmeler devam ediyor. Alınan mesafeler, anlaşılan konular var, ama Türkiye’yi ilgilendiren tarafı da var bu işin. Görüşmelerin adil ve kalıcı bir barışı birlikte iki federasyonlu bir devletin dönüşümlü başkanlığında oluşturacak şekilde tesis edilmesi en büyük umudumuz. AB geçen sefer olduğu gibi işin kenarında durmamalı. 2004’teki işte bize kazık attılar, daha doğrusu Kıbrıs Türk tarafına kazık attılar. ‘Bu kez aynı şeyi yapmayın’ dedik. Eğer burada bir çözüm olacaksa, Türk tarafı Rum tarafı birliğin aynı anda üyesi olacaksa, Kıbrıs Türk tarafı ile Türkiye’nin ilişkileri nasıl olacak? Adaletsizlik olmaması lazım. Serbest dolaşım Türkiye’ye de sağlanması lazım. Avrupa Birliği’ne girişin bir provasını Kıbrıs’ta başlatabiliriz.” 

BAKMADAN GEÇME!